"REVISTA ÁMBITOS DE ENCUENTRO"
"REVISTA ÀMBITS DE TROBADA"
Taller de Orientación Social y Laboral : Empoderando a Mujeres Migrantes en el Desarrollo de Competencias Individuales y Marca Personal
Durante la sesión del pasado 20 de diciembre de 2023, el Equipo de IMECO realizó un taller de orientación social y laboral centrada en las competencias individuales y marca personal. A él asistió un grupo de mujeres migrantes desempleadas.
Entre los temas tratados se encuentra la orientación laboral en la elección del puesto de trabajo y empresas, la elaboración del currículum vitae y la entrevista de trabajo.
Taller d'Orientació Social i Laboral : Empoderant a Dones Migrants en el Desenvolupament de Competències Individuals i Marca Personal
Durant la sessió del passat 20 de desembre de 2023, l'Equip de IMECO va realitzar un taller d'orientació social i laboral centrada en les competències individuals i marca personal. A ell va assistir un grup de dones migrants desocupades.
Entre els temes tractats es troba l'orientació laboral en l'elecció del lloc de treball i empreses, l'elaboració del curriculum vitae i l'entrevista de treball.

Potenciando Competencias y Autoconocimiento - 19/12/23 Formación de Aula Campus
El pasado 19 de Diciembre, estuvimos en el Centro de Formación profesional reglada y formación específica para desempleados. En un ambiente participativo y de gran interés por parte de los alumnos participantes se planteó la necesidad de promover el Autoconocimiento de las Competencias e Inteligencias personales y profesionales, con atención especial a las atenciones transversales. sociales y digitales. Se destacaron las oportunidades que Aula Campus brinda a cada alumn@ a través del trato personal con profesores y en las tutorías., siempre dentro un enfoque práctico y dinámico. Los alumnos participaron de forma concreta e interesada, agradeciendo el encuentro, solicitando otros futuros. Los profesionales de IMECO constataron el nivel y eficacia profesional y personal de cada una de las especialidades impartidas por Aula Campus.
Potenciant Competències i Autoconeixement - 19/12/23 Formació d'Aula Campus
El passat 19 de Desembre, vam estar en el Centre de Formació professional reglada i formació específica per a aturats. En un ambient participatiu i de gran interés per part dels alumnes participants es va plantejar la necessitat de promoure l'Autoconeixement de les Competències i Intel·ligències personals i professionals, amb atenció especial a les atencions transversals. socials i digitals. Es van destacar les oportunitats que Aula Campus brinda a cada alumne a través del tracte personal amb professors i en les tutories., sempre dins un enfocament pràctic i dinàmic. Els alumnes van participar de manera concreta i interessada, agraint la trobada, sol·licitant altres futurs. Els professionals de IMECO van constatar el nivell i eficàcia professional i personal de cadascuna de les especialitats impartides per Aula Campus.

Presentación del libro de Santiago Sanjuan - El poder está en ti
El 12 de diciembre, el Colegio de Doctores y Licenciados de Valencia fue testigo de la presentación de una obra que encapsula más de 50 años de la destacada experiencia de Santiago Sanjuan, reconocido por su papel clave como orientador, tutor y formador en el ámbito educativo. La obra, concebida como una síntesis de conceptos clave en la orientación académico-profesional contemporánea, refleja la convicción de Sanjuan de que cada individuo posee competencia, inteligencia y experiencia, elementos esenciales para contribuir tanto a nivel personal como en el entorno, con especial énfasis en el ámbito familiar. Este trabajo no solo sirve como guía para la reformulación personal, ofreciendo métodos para programar metas y reconsiderar procesos de autoconocimiento, sino que también aborda incertidumbres sobre la vocación y misión personal, proporcionando respuestas valiosas y sugiriendo oportunidades para aprender y crecer desde la esencia de cada individuo.
Actualmente, Santiago Sanjuan, comprometido con la formación y orientación personalizada, colabora estrechamente con directivos, profesores, tutores y familias, promoviendo un desarrollo integral y exitoso. Su enfoque, centrado en el autoconocimiento, busca ayudar a personas de todas las edades y condiciones a alcanzar metas personales y profesionales. La presentación de este libro no solo representa un hito en el ámbito literario, sino también un paso significativo en el camino continuo de crecimiento personal y profesional, consolidando el legado y la influencia positiva de Santiago Sanjuan.
Presentació del llibre de Santiago Sanjuan - El poder està en tu
El 12 de desembre, el Col·legi de Doctors i Llicenciats de València va ser testimoni de la presentació d'una obra que encapsula més de 50 anys de la destacada experiència de Santiago Sanjuan, reconegut pel seu paper clau com a orientador, tutor i formador en l'àmbit educatiu. L'obra, concebuda com una síntesi de conceptes clau en l'orientació acadèmic-professional contemporània, reflectix la convicció de Sanjuan que cada individu posseïx competència, intel·ligència i experiència, elements essencials per a contribuir tant a nivell personal com en l'entorn, amb especial èmfasi en l'àmbit familiar. Este treball no sols servix com a guia per a la reformulació personal, oferint mètodes per a programar metes i reconsiderar processos d'autoconeixement, sinó que també aborda incerteses sobre la vocació i missió personal, proporcionant respostes valuoses i suggerint oportunitats per a aprendre i créixer des de l'essència de cada individu.
Actualment, Santiago Sanjuan, compromés amb la formació i orientació personalitzada, col·labora estretament amb directius, professors, tutors i famílies, promovent un desenvolupament integral i exitós. El seu enfocament, centrat en l'autoconeixement, cerca ajudar a persones de totes les edats i condicions a aconseguir metes personals i professionals. La presentació d'este llibre no sols representa una fita en l'àmbit literari, sinó també un pas significatiu en el camí continu de creixement personal i professional, consolidant el llegat i la influència positiva de Santiago Sanjuan.

Itinerarios de orientación laboral - La casa grande
Descubriendo tu Marca Personal para el Éxito Laboral y Empresarial
El 25 de octubre, en la Casa Grande, se llevó a cabo un enriquecedor encuentro entre los técnicos de IMECO y personas interesadas en encontrar empleo o emprender un negocio. Durante la reunión, se destacó la importancia de reconocer y desarrollar la Marca Personal de cada individuo, identificando sus habilidades y pasiones, alineándolas con las competencias requeridas por posibles empleadores o socios comerciales. Se enfatizó que la confianza en uno mismo es la base fundamental para ofrecer servicios con éxito.
El taller concluyó con la idea de que cada persona debe enfocarse en su formación continua para brindar un servicio transformador, innovador y orientado a satisfacer las necesidades de quienes contratan, contribuyendo así al crecimiento y desarrollo tanto personal como empresarial.
Taller tutoría grupal dentro del proyecto itinerarios integrados para la inserción sociolaboral de personas en situación o en riesgo de exclusión social
Programa Comunitat Valenciana Fondo Social Europeo Plus (FSE+) 2021 - 2027
Descobrint la teua Marca Personal per a l'Èxit Laboral i Empresarial
El 25 d'octubre, a la Casa Gran, es va dur a terme una enriquidora trobada entre els tècnics de IMECO i persones interessades a trobar ocupació o emprendre un negoci. Durant la reunió, es va destacar la importància de reconéixer i desenvolupar la Marca Personal de cada individu, identificant les seues habilitats i passions, alineant-les amb les competències requerides per possibles ocupadors o socis comercials. Es va emfatitzar que la confiança en un mateix és la base fonamental per a oferir serveis amb èxit.
El taller va concloure amb la idea que cada persona ha d'enfocar-se en la seua formació contínua per a brindar un servei transformador, innovador i orientat a satisfer les necessitats dels qui contracten, contribuint així al creixement i desenvolupament tant personal com empresarial.
Taller tutoria grupal dins del projecte itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o en risc d'exclusió social
Programa Comunitat Valenciana Fons Social Europeu Plus (FSE+) 2021 - 2027

Jornadas participativas y organizadas por la Conselleria de Servicios Sociales, Igualdad y Vivienda - 18 OCTUBRE 2023
El voluntariado que queremos
Una sesión participativa para la elaboración de la Ley del Voluntariado de la comunidad Valenciana en la que se expusieron por parte de las instituciones sociales participantes las claves para la promoción de una acción voluntaria transformadora en beneficio social de la ciudadanía.
Desde IMECO continuaos insistiendo en la necesidad del Autoconocimiento de las Fortalezas y Competencias personales así como la necesidad de fijarse metas, fundamentando y conociendo hacia dónde voy y hacia dónde quiero ir, aplicando los medios necesarios acordar y consensuar desde la inclusión y la integración. Se puso en evidencia la necesidad de formarnos para ayudar y servir desde el trabajo transformados, innovador y creativo.
El voluntariat que volem
Una sessió participativa per a l'elaboració de la Llei del Voluntariat de la comunitat Valenciana en la qual es van exposar per part de les institucions socials participants les claus per a la promoció d'una acció voluntària transformadora en benefici social de la ciutadania.
Des de IMECO continueu-vos insistint en la necessitat de l'Autoconeixement de les Fortaleses i Competències personals així com la necessitat de fixar-se metes, fonamentant i coneixent cap a on vaig i cap a on vull anar, aplicant els mitjans necessaris acordar i consensuar des de la inclusió i la integració. Es va posar en evidència la necessitat de formar-nos per a ajudar i servir des del treball transformats, innovador i creatiu

NETWORKING - 29 SEPTIEMBRE 2023
Atardeceres Alcatí - Economía 3
En un reciente evento, tuvimos la oportunidad de encontrarnos con responsables de diversos organismos empresariales en la Comunidad Valenciana. El tema central de nuestra conversación giró en torno a la importancia del trato personalizado hacia cada miembro del equipo, reconociendo sus competencias y fortalezas tanto a nivel personal como profesional.
Durante este enriquecedor encuentro, los participantes tuvieron el privilegio de recibir la última publicación del presidente de Imeco, Santiago Sanjuan, EL PODER ESTÁ EN TI. Este libro fue elogiado y considerado esencial para el desarrollo formativo y educativo de las personas.
Capvespres Alcatí - Economía 3
En un recent esdeveniment, vam tindre l'oportunitat de trobar-nos amb responsables de diversos organismes empresarials a la Comunitat Valenciana. El tema central de la nostra conversa va girar entorn de la importància del tracte personalitzat cap a cada membre de l'equip, reconeixent les seues competències i fortaleses tant a nivell personal com professional.
Durant aquesta enriquidora trobada, els participants van tindre el privilegi de rebre l'última publicació del president de Imeco, Santiago Sanjuan, EL PODER ESTÀ EN TU. Aquest llibre va ser elogiat i considerat essencial per al desenvolupament formatiu i educatiu de les persones.
INSTITUTO ORRIOLS - 23 SEPTIEMBRE 2023
Congreso Escrivivir 23
Durante el pasado fin de semana, tuvimos el privilegio de participar en el Congreso Escrivivir de Escritura, un evento diseñado específicamente para reunir a autores, autoras, editoriales y todos aquellos involucrados en el mundo de los libros. El propósito principal de este congreso es fomentar la colaboración y crear conexiones significativas entre los diversos actores de la industria editorial.
En este destacado encuentro, el presidente de IMECO, Santiago Sanjuan, presentó su obra titulada 'EL PODER ESTÁ EN TI'.
Congrés Escrivivir 23
Durant el passat cap de setmana, vam tindre el privilegi de participar en el Congrés Escrivivir d'Escriptura, un esdeveniment dissenyat específicament per a reunir autors, autores, editorials i tots aquells involucrats en el món dels llibres. El propòsit principal d'aquest congrés és fomentar la col·laboració i crear connexions significatives entre els diversos actors de la indústria editorial.
En aquesta destacada trobada, el president de IMECO, Santiago Sanjuan, va presentar la seua obra titulada 'EL PODER ESTÀ EN TU'.

INSTITUTO ORRIOLS - 25 ABRIL 2023
Sesión de orientación laboral
Hemos estado en el IES Orriols de Valencia, en el Grupo de Formación Profesional de Grado medio de la especialidad de Técnico en Atención a Personas en Situación de Dependencia. Ha sido una sesión muy participativa donde hemos trabajado para descubrir cuál es nuestra marca personal, pistas para saber qué nos gusta y con eso decidir y saber qué caminos podemos tomar, bien sea seguir estudiando, trabajar, ambas cosas.
Es muy importante descubrir en qué somos buenos, lo que se nos da mejor, ya que así sabremos mejor decidir qué hacer.
Sessió d'orientació laboral
Hem estat en l'IES Orriols de València, en el Grup de Formació Professional de Grau mitjà de l'especialitat de Tècnic en Atenció a Persones en Situació de Dependència. Ha sigut una sessió molt participativa on hem treballat per a descobrir quina és la nostra marca personal, pistes per a saber què ens agrada i amb això decidir i saber quins camins podem prendre, bé siga continuar estudiant, treballar, totes dues coses.
És molt important descobrir en què som bons, la qual cosa se'ns dona millor, ja que així sabrem millor decidir què fer.

ECONOMÍA 3 - 19 ABRIL 2023
¿Formamos a los jóvenes para la realidad del mercado?
El pasado 19 de abril organizó la revista Economía 3 en el Club Deportivo Empresarial Alcatí una mesa de debate con panel de expertos representantes de diferentes entidades, incluyendo la Consellería de Educación, Cultura y Deporte, Sanlucar, Stelium Business School, ESIC, Fundación Valencia Port, Grupo Sorolla y con Santiago Sanjuan como director de IMECO-Red Araña. En el debate se discutió acerca de las deficiencias en la formación y educación que deben ser corregidas desde la administración, los centros de formación y las familias.
Formem als joves per a la realitat del mercat?
El passat 19 d'abril va organitzar la revista Economia 3 en el Club Esportiu Empresarial Alcatí una taula de debat amb panell d'experts representants de diferents entitats, incloent-hi la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, Sanlucar, Stelium Business School, ESIC, Fundació València Port, Grup Sorolla i amb Santiago Sanjuan com a director de IMECO-Xarxa Aranya. En el debat es va discutir sobre les deficiències en la formació i educació que han de ser corregides des de l'administració, els centres de formació i les famílies.

FORMACIÓN EN LA CASA GRANDE - 22 FEBRERO 2023
Escalones como montañas
La búsqueda de empleo no es tarea fácil. Se avanza poco a poco. Cada pasito que das, cada escalón que subes, es como si estuvieras es calando una montaña.
En el camino encontraremos dificultades que pensaremos que son insalvables. Como cuando te piden una experiencia laboral, una titulación que no tienes, tener carnet de conducir o incluso vehículo propio.
Para superar estos obstáculos, aparte de motivación y tener claro cuál es el objetivo, hay que diseñar nuestra búsqueda. Por eso hay que tener claro:
- Cómo nos enfrentamos a las dificultades.
- Saber qué es lo prioritario.
- Distinguirlo de lo que es complementario
Escalons com a muntanyes
La cerca d'ocupació no és tasca fàcil. S'avança a poc a poc. Cada passet que dones, cada escaló que puges, és com si estigueres és calant una muntanya.
En el camí trobarem dificultats que pensarem que són insalvables. Com quan et demanen una experiència laboral, una titulació que no tens, tindre permís de conduir o fins i tot vehicle propi.
Per a superar aquests obstacles, a part de motivació i tindre clar quin és l'objectiu, cal dissenyar la nostra cerca. Per això cal tindre clar:
- Com ens enfrontem a les dificultats.
- Saber què és el prioritari.
- Distingir-ho del que és complementari.

FORMACIÓN EN LA CASA GRANDE - 25 ENERO 2023
Comienzan las sesiones de inserción laboral.
El pasado día 25 de enero se iniciaron las sesiones de Orientación Laboral y Formación Personal y Profesional orientadas a personas desempleadas, que desean mejorar su situación laboral o emprender una actividad o negocio.
En estas sesiones los asistentes trabajaron los objetivos, las metas, las fortalezas, las competencias, …
Las sesiones de 2022 fueron un éxito de asistencia y resultados, solicitando a las entidades IMECO – Red Araña el poder realizar en sus instalaciones dichas sesiones de orientación y formación.
Comencen les sessions d'inserció laboral.
El passat dia 25 de gener es van iniciar les sessions d'Orientació Laboral i Formació Personal i Professional orientades a persones desocupades, que desitgen millorar la seua situació laboral o emprendre una activitat o negoci.
En aquestes sessions els assistents van treballar els objectius, les metes, les fortaleses, les competències, …
Les sessions de 2022 van ser un èxit d'assistència i resultats, sol·licitant a les entitats IMECO – Xarxa Aranya el poder realitzar en les seues instal·lacions aquestes sessions d'orientació i formació.

VIII FORO AFP DUAL- 20 y 21 OCTUBRE 2022
Encuentro con Con D. Francisco Belil, Vicepresidente de la fundación Bertelsmann.
Con el título FP Dual: presente y futuro tras una década de implantación, el Foró aunó a autoridades, organizaciones, agentes sociales y a expertos nacionales e internacionales que han hecho balance del modelo de FP Dual en España después de 10 años y han debatido sobre los retos de futuro de este modelo formativo. También se han presentado iniciativas y proyectos clave de la FP Dual en empresas, centros educativos e instituciones y se habló del papel de los jóvenes y la orientación en el impulso de la FP Dual.
Con el objetivo de ampliar el alcance de los debates y facilitar el acceso a la discusión, el Foro apostó este año por un formato híbrido. Los asistentes pudieron seguir las ponencias de forma presencial y online.
Para el Vicepresidente de la Fundación Bertelsmann, la F.P. Dual es un Proyecto transformador. Promueve la Práctica conjunta, Centro educativo y empresa. Es preciso entender la importancia. Es un tema estratégico.
La Cultura de la F.P: Dual es preciso promoverla. Con los cambios de la Ley: La Dual ayuda a hablar todos con todos. Empresas + Centros + entornos + familias + alumnos + etc… Las Empresas deben decir a los Centros lo que necesitan. Qué necesita la sociedad, el entorno, para hacerlo coincidir con lo que preparan
en los Centros. Es preciso un proyecto formativo común, en el que el alumnado participe de forma activa.
Las empresas necesitan la FP. La Vida está llena de fases muy diversas y exige formación continua. Se hace necesario ir deprisa. Hay que ir juntos. La FP es esencial. Tiene gran empleabilidad. 44% + que el Bachiller o Universidad. Las Formaciones son más cortas y más dinámicas El alumno de la FP Dual está preparado para
quedarse en la empresa. Atención supermercados: proveedores, trabajadores, etc..
La Formación Profesional Dual como “herramienta clave para mejorar la capacitación profesional y la competitividad de las empresas”. Existen muchas formas de enseñar, pero la que de verdad funciona es enseñar con el ejemplo. Están convencidos de que la FP Dual es un modelo crucial que en países como
Alemania alcanza niveles del 60% en el sistema formativo mientras que en España apenas llega al 3%”.
En este sentido, Francisco Belil ha explicado que “España tiene dos puntos débiles muy serios: por una parte, la competitividad a nivel internacional y por otra, un paro juvenil inaceptable. En ese sentido, la FP Dual soluciona los dos problemas. Gana el joven, la empresa y toda la sociedad”.
Ante la falta de empujón por parte de las empresas en involucrarse en dicha formación, Belil propone “colaboración entre grandes y pequeños para sacarla adelante. Por un lado, fomentando que los proveedores de la gran empresa, su cadena de valor, entre en la FP Dual. Y, por otro, compartiendo
aprendices. Compartir es un factor de éxito seguro”.
Según Belil, “pueden darse colaboraciones escuela-empresa, en una relación de apadrinamiento. Varias opciones, mismo resultado exitoso. Si lo comparamos con la FP clásica, los alumnos se integran de manera natural y tienen más motivación, entienden que aportan valor”.
Belil anima a los empresarios a involucrarse e impulsar la FP Dual. “Se trata de una necesidad que beneficia a todos. Se necesita responsabilidad y compromiso por parte de las empresas y para ello es fundamental la remuneración económica de los jóvenes que se quieran formar. Porque lo que no cuesta no se valora
realmente, y porque a fin de cuentas no se trata de un gasto, sino de una inversión. La FP Dual es una apuesta segura porque las empresas necesitan a gente bien preparada”, ha concluido.
Trobada amb Amb Sr. Francisco Belil, Vicepresident de la fundació Bertelsmann.
Amb el títol FP Dual: present i futur després d'una dècada d'implantació, el Foró va conjuminar a autoritats, organitzacions, agents socials i a experts nacionals i internacionals que han fet balanç del model d'FP Dual a Espanya després de 10 anys i han debatut sobre els reptes de futur d'aquest model formatiu. També s'han preentat iniciatives i projectes clau de la FP Dual en empreses, centres educatius i institucions i es va parlar del paper dels joves i l'orientació en l'impuls de la FP Dual.
Amb l'objectiu d'ampliar l'abast dels debats i facilitar l'accés a la discussió, el Fòrum va apostar enguany per un format híbrid. Els assistents van poder seguir les ponències de manera presencial i en línia.
Per al Vicepresident de la Fundació Bertelsmann, la F.P. Dual és un Projecte transformador. Promou la Pràctica conjunta, Centre educatiu i empresa. Cal entendre la importància. És un tema estratègic.
La Cultura de la F.P: Dual cal promoure-la. Amb els canvis de la Llei: La Dual ajuda a parlar tots amb tots. Empreses + Centres + entorns + famílies + alumnes + etc… Les Empreses han de dir als Centres el que necessiten. Què necessita la societat, l'entorn, per a fer-lo coincidir amb el que preparen en els Centres. Cal un projecte formatiu comú, en el qual l'alumnat participe de manera activa.
Les empreses necessiten l'FP. La Vida està plena de fases molt diverses i exigeix formació contínua. Es fa necessari anar de pressa. Cal anar plegats. L'FP és essencial. Té gran ocupabilitat. 44% + que el Batxiller o Universitat. Les Formacions són més curtes i més dinàmiques L'alumne de la FP Dual està preparat per a quedar-se en l'empresa. Atenció supermercats: proveïdors, treballadors, etc..
La Formació Professional Dual com a “eina clau per a millorar la capacitació professional i la competitivitat de les empreses”. Existeixen moltes maneres d'ensenyar, però la que de veritat funciona és ensenyar amb l'exemple. Estan convençuts que l'FP Dual és un model crucial que en països com Alemanya aconsegueix nivells del 60% en el sistema formatiu mentre que a Espanya a penes arriba al 3%”.
En aquest sentit, Francisco Belil ha explicat que “Espanya té dos punts febles molt seriosos: d'una banda, la competitivitat a nivell internacional i per una altra, un atur juvenil inacceptable. En aqueix sentit, l'FP Dual soluciona els dos problemes. Gana el jove, l'empresa i tota la societat”.
Davant la falta d'espenta per part de les empreses a involucrar-se en aquesta formació, Belil proposa “col·laboració entre grans i xicotets per a tirar-la avant. D'una banda, fomentant que els proveïdors de la gran empresa, la seua cadena de valor, entre en l'FP Dual. I, per un altre, compartint aprenents. Compartir és un factor d'èxit segur”.
Segons Belil, “poden donar-se col·laboracions escola-empresa, en una relació d'apadrinament. Diverses opcions, mateix resultat reeixit. Si ho comparem amb l'FP clàssica, els alumnes s'integren de manera natural i tenen més motivació, entenen que aporten valor”.
Belil anima als empresaris a involucrar-se i impulsar l'FP Dual. “Es tracta d'una necessitat que beneficia a tots. Es necessita responsabilitat i compromís per part de les empreses i per a això és fonamental la remuneració econòmica dels joves que es vulguen formar. Perquè el que no costa no es valora realment, i perquè al cap i a l'últim no es tracta d'una despesa, sinó d'una inversió. L'FP Dual és una aposta segura perquè les empreses necessiten a gent ben preparada”, ha conclòs.

VIII FORO AFP DUAL- 20 y 21 OCTUBRE 2022
Encuentro con Ignacio de Benito Coordinador de la Alianza para la Formación Profesional Dual.
Ignacio de Benito, junto a Sanjuan, solicitan para la FP Dual una remuneración obligatoria por parte de la
empresa como requisito indispensable. Necesitamos, dicen, incentivar esta formación como un modelo
que ha venido para quedarse y convivir con la FP clásica. Las empresas deben pagar a los alumnos de la FP
Dual: “lo que no cuesta no se valora". Además, continúan, en España tenemos diecisiete modelos distintos, y en materia de Formación Profesional cada comunidad autónoma ha hecho de su capa un sayo.
El real decreto de 2012 que regula la FP dual en España es un decreto de mínimos. Pone las bases, pero en realidad cada comunidad ha hecho de su capa un sayo. Y esto ha sido un gran error. La Ley orgánica de la FP de 31 de Marzo ayuda a poder desarrollar una FP integral y apta para proyectos, basándose, especialmente, en la FP Dual.
“La Formación Dual propicia en un 80 % la inserción laboral, por lo que se trata de una apuesta segura”.
La Formación Profesional, que “en muchos casos ofrece un acceso más directo al mercado de trabajo frente a
la formación universitaria. Pero ha reconocido que desde los centros se encuentran con dificultades para
convencer a los jóvenes que la Formación Profesional Dual funciona y es realmente necesario acceder a
ella.
Con la FP Dual, la FP general ha perdido su injusta mala fama. En este país se ha pasado de muy poca cosa
a vivir unos tiempos en los que lo queríamos todo para nuestros hijos. Y en ese todo se incluían los
estudios universitarios. Y todos a la Universidad, otro gran error. Pero todavía hay quien piensa que va a la
FP el alumno poco capaz.
Al ver algunas ofertas de FP y entran ganas de matricularse. Es verdad. Es un mundo en constante
evolución. Hace quince años plantear estudios sobre fibra óptica, por ejemplo, hubiera sido impensable. El secreto es no caer en el error de implantar ciclos desde los despachos sin tener en cuenta la demanda. La
consecuencia de eso, son jóvenes en el desempleo.
Ignacio de Benito es ejecutivo de la Fundación Bertelsmann, la entidad que impulsó la Alianza para la
Formación Profesional Dual, de la que es coordinador. Una red estatal de empresas, centros e instituciones
comprometidas con el desarrollo de la Formación Profesional dual en España, que cuenta con la Fundación
Princesa de Girona, la CEOE-CEPYME y la Cámara de Comercio de España.
Trobada amb Ignacio de Benito Coordinador de l'Aliança per a la Formació Professional Dual.
Ignacio de Benito, al costat de Sanjuan, sol·liciten per a la FP Dual una remuneració obligatòria per part de la empresa com a requisit indispensable. Necessitem, diuen, incentivar aquesta formació com un model que ha vingut per a quedar-se i conviure amb l'FP clàssica. Les empreses han de pagar als alumnes de la FP Dual: “el que no costa no es valora". A més, continuen, a Espanya tenim dèsset models diferents, i en matèria de Formació Professional cada comunitat autònoma ha fet de la seua capa una casaca.
El reial decret de 2012 que regula l'FP dual a Espanya és un decret de mínims. Posa les bases, però en realitat cada comunitat ha fet de la seua capa una casaca. I això ha sigut un gran error. La Llei orgànica de la FP de 31 de Març ajuda a poder desenvolupar una FP integral i apta per a projectes, basant-se, especialment, en l'FP Dual.
“La Formació Dual propícia en un 80% la inserció laboral, per la qual cosa es tracta d'una aposta segura”.
La Formació Professional, que “en molts casos ofereix un accés més directe al mercat de treball enfront de la formació universitària. Però ha reconegut que des dels centres es troben amb dificultats per a convéncer als joves que la Formació Professional Dual funciona i és realment necessari accedir a ella.
Amb l'FP Dual, l'FP general ha perdut la seua injusta mala fama. En aquest país s'ha passat de molt poca cosa a viure uns temps en els quals ho volíem tot per als nostres fills. I en aqueix tot s'incloïen els estudis universitaris. I tots a la Universitat, un altre gran error. Però encara hi ha qui pensa que va a la FP l'alumne poc capaç.
En veure algunes ofertes d'FP i entren ganes de matricular-se. És veritat. És un món en constant evolució. Fa quinze anys plantejar estudis sobre fibra òptica, per exemple, hauria sigut impensable. El secret és no caure en l'error d'implantar cicles des dels despatxos sense tindre en compte la demanda. La conseqüència d'això, són joves en la desocupació. Ignacio de Benito és executiu de la Fundació Bertelsmann, l'entitat que va impulsar l'Aliança per a la Formació Professional Dual, de la qual és coordinador. Una xarxa estatal d'empreses, centres i institucions compromeses amb el desenvolupament de la Formació Professional dual a Espanya, que compta amb la Fundació Princesa de Girona, la CEOE-CEPYME i la Cambra de Comerç d'Espanya.

VIII FORO AFP DUAL- 20 y 21 OCTUBRE 2022
Encuentro con Lorena Castellano, Secretaria Técnica Jóvenes Embajadores de la Red Somos F.P. Dual.
Lorena y Santiago, Juventud y experiencia han estudiado y coincidido en muchos aspectos básicos y necesarios en este VIII Foro Alianza para la FP Dual debatido en Zaragoza los días 20 y 21 de Octubre, en la nueva orientación y formación profesional que surge de la F.P. Dual, desarrollada en la Ley Orgánica de 31 de Marzo de 2022.
Estos jóvenes, gestionados por Lorena y su Red de Embajadores piden experiencias con Centros, Empresas, Ayuntamientos, Asociaciones, entornos, etc., y Familias. Se apuesta por la necesidad de informar en los Centros educativos y Asociaciones desde los primeros años o etapas, acerca de lo que e la FP Dual, necesitada de orientación personal y profesional.
Las Motivaciones para la FP Dual surgen de la puesta en valor por parte de cada Centro Educativo. Hemos de ayudar a salir del bucle: “No tengo trabajo porque no tengo experiencia”. La FP Dual facilita la experiencia. En la formación es muy conveniente rotar por los distintos Departamentos de la empresa. Contar con Microtutores en la Empresa, Micromentores. Tutores técnicos. El Tutor/Instructor de la empresa es fundamental.
Se ha de informar y exponer propias experiencias. Dar a conocer el itinerario a seguir y los resultados teóricos y prácticos referidos al mundo laboral, del empleo o emprendimiento. Se ha de ofrecer información y orientación a los Centros de EGB., de Bach., de F.P., Asociaciones, etc… Educación y orientación, tutoría, personalizada. Protagonismo del alumno o alumna. Conocimiento del entorno y territorio. Formación de Profesores, Tutores, directivos y empleados de empresas.
Trobada amb Lorena Castellano, Secretària Tècnica Joves Ambaixadors de la Xarxa Som F.P. Dual.
Lorena i Santiago, Joventut i experiència han estudiat i coincidit en molts aspectes bàsics i necessaris en aquest VIII Fòrum Aliança per a la FP Dual debatut a Saragossa els dies 20 i 21 d'Octubre, en la nova orientació i formació professional que sorgeix de la F.P. Dual, desenvolupada en la Llei orgànica de 31 de Març de 2022.
Aquests joves, gestionats per Lorena i la seua Xarxa d'Ambaixadors demanen experiències amb Centres, Empreses, Ajuntaments, Associacions, entorns, etc., i Famílies. S'aposta per la necessitat d'informar en els Centres educatius i Associacions des dels primers anys o etapes, sobre el que e l'FP Dual, necessitada d'orientació personal i professional.
Les Motivacions per a la FP Dual sorgeixen de la posada en valor per part de cada Centre Educatiu. Hem d'ajudar a eixir del bucle: “No tinc treball perquè no tinc experiència”. L'FP Dual facilita l'experiència. En la formació és molt convenient girar pels diferents Departaments de l'empresa. Comptar amb microtutors en l'Empresa, micromentors. Tutors tècnics. El Tutor/Instructor de l'empresa és fonamental.
S'ha d'informar i exposar pròpies experiències. Donar a conéixer l'itinerari a seguir i els resultats teòrics i pràctics referits al món laboral, de l'ocupació o emprenedoria. S'ha d'oferir informació i orientació als Centres d'EGB., de Bach., de F.P., Associacions, etc… Educació i orientació, tutoria, personalitzada. Protagonisme de l'alumne o alumna. Coneixement de l'entorn i territori. Formació de Professors, Tutors, directius i empleats d'empreses.

Caja Rural de Aragón en Zaragoza - 20 y 21 OCTUBRE 2022
El entorno en el VIII foro de la AFP dual
Lugar de Sesiones, en la Caja Rural de Aragón en Zaragoza, del VIII Foro Alianza para la FP Dual, donde se han
debatido los RETOS y el FUTURO de la F.P. Dual en España.
Un escenario y entorno muy adecuado para debatir, durante los días 20 y 21 de Octubre de 2022, los retos y el
futuro de la FP Dual, de la mano de Fundación Bertelsmann, CEOE, Cámara de España, Gobierno de Aragón,
Fundación Basilio Paraíso, y la Cámara de Comercio, con la presencia de técnicos y directivos de IMECO Instituto de
Mediación y Conciliación, MIEMBRO DE Alianza para la FP Dual. La Sede principal de IMECO está en Valencia.
Ambientación, medios y contenidos han estado a la altura para poder exponer, debatir, contrastar y permitir que
cada ponente y asistente al Foro se encontrara en su elemento para llegar a conclusiones teóricas y prácticas, que
permitirán ayudar a los Centros educativo, a las empresas y a los actuales y futuros aprendices a mejorar su
formación profesional y sus competencias, en beneficio de la sociedad de su entorno y de ellos mismos.
Los representantes de IMECO, se han sentido a gusto y han podido ofrecer sus resultados de investigación y los
medios elaborados para la formación del profesorado, directivos y tutores de Centros Educativos, de los tutores de
empresa, de los trabajadores y directivos de las empresas y de las familias del alumnado, así como para aprovechar
todas y cada una de las oportunidades que facilita el entorno de los aprendices en el área, social productora,
empresarial y paisajística.
Desde IMECO: ¡MUCHAS GRACIAS POR LAS ATENCIONES Y POR LOS RESULTADOS!
En el foro de 2023 nos evaluamos para mejorar y seguir creciendo!
L'entorn en el VIII fòrum de l'AFP dual
Lloc de Sessions, en la Caixa Rural d'Aragó a Saragossa, del VIII Fòrum Aliança per a la FP Dual, on s'han debatut els REPTES i el FUTUR de la F.P. Dual a Espanya.
Un escenari i entorn molt adequat per a debatre, durant els dies 20 i 21 d'Octubre de 2022, els reptes i el futur de la FP Dual, de la mà de Fundació Bertelsmann, CEOE, Cambra d'Espanya, Govern d'Aragó, Fundació Basilio *Paraíso, i la Cambra de Comerç, amb la presència de tècnics i directius de IMECO Institut de Mediació i Conciliació, MEMBRE D'Aliança per a la FP Dual. La Seu principal de IMECO està a València. Ambientació, mitjans i continguts han estat a l'altura per a poder exposar, debatre, contrastar i permetre que cada ponent i assistent al Fòrum es trobara en el seu element per a arribar a conclusions teòriques i pràctiques, que permetran ajudar als Centres educatiu, a les empreses i als actuals i futurs aprenents a millorar el seu formació professional i les seues competències, en benefici de la societat del seu entorn i d'ells mateixos.
Els representants de IMECO, s'han sentit a gust i han pogut oferir els seus resultats d'investigació i els mitjans elaborats per a la formació del professorat, directius i tutors de Centres Educatius, dels tutors de empresa, dels treballadors i directius de les empreses i de les famílies de l'alumnat, així com per a aprofitar totes i cadascuna de les oportunitats que facilita l'entorn dels aprenents en l'àrea, social productora, empresarial i paisatgística.
Des de IMECO: MOLTES GRACIAS PER LES ATENCIONS I PELS RESULTATS!
En el fòrum de 2023 ens avaluem per a millorar i continuar creixent

VIII FORO AFP DUAL- 20 y 21 OCTUBRE 2022
Encuentro con Manuel Gomicia,
Director general de Formación Profesional y Enseñanzas de Régimen Especial.
Para ambos formadores y responsables de formación en Centros formativos, Gomicia, Director General de FP y Enseñanzas de Régimen General de la Generalitat Valenciana, y Sanjuan, Presidente de IMECO, miembro de la Alianza para la FP Dual, la nueva Ley de 31 Marzo 2022, centrada en las personas, va a favorecer la transición social hacia la FP que - desde su punto de vista se encuentra en el mejor momento de los últimos años- va a colaborar en la empleabilidad de manera decisiva tanto entre la población joven como en la experimentada con capacidad de reciclaje profesional.
La nueva ley plantea una revolución y supone un modelo que rompe las estructuras antiguas, se basa en formación flexible, inclusiva y acumulable, introduce el concepto de carrera profesional, potencia la tutoría y la orientación personal y profesional, se apoya en las competencias del aprendiz, profesorado y tutores, y supera el concepto de ciclo formativo por otro de certificación profesional y de formación continua a lo largo de la vida profesional de los ciudadanos. Ayuda a los tutores de Niveles inferiores: EGB, Secundaria, Bachiller, etc.. para potenciar competencias, inteligencias e itinerarios de orientación personal y profesional, para el empleo o emprendimiento.
Para lograr estos objetivos es importante una mejor vinculación entre empresa y centro educativo, donde la formación no sólo dependa de los Centros, sino de las propias empresas. Sus retos son: Colaboración. Proyecto compartido. Innovación. Investigación.
La ley hace que sea todo más flexible y con capacidad de modificar de manera más ágil los currícula de FP. La formación de los profesores, de los tutores del Centro y de la Empresa, la Orientación familiar, así como la educación personalizada, flexible y abierta a la iniciativa y el protagonismo del alumno y alumna, son las bases de esa formación de calidad y eficiencia, que promueve la empleabilidad y el desarrollo del entorno y territorio. Tutor ambivalente.
A la estructura clásica le incorporamos necesidades formativas del entorno, con una estructura Comarcal apoyada en los Agentes sociales, en organizaciones, nuevas redes asociativas, profesionales formados. Desarrollo de las micropymes, para poder trabajar con una o varias. Formación de prospectores y embajadores. Flexibilización y acompañamiento del Sector empresarial que lo pide y necesita. Proyectos con contenidos del entorno social, productivo, empresarial y paisajístico, dado que la FP está desigualdad en los territorios. Unos retos que Manuel Gomicia, desde la Generalitat, y Santiago Sanjuan, desde IMECO, comparten y potencian con acciones y programas para ayuda de los Centros de formación, de las empresas y de la juventud, tan necesitada de orientación y apoyo personal
profesional.
VIII FÒRUM AFP DUAL- 20 i 21 OCTUBRE 2022
Trobada amb Manuel Gomicia, Director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial.
Per a tots dos formadors i responsables de formació en Centres formatius, Gomicia, Director General d'FP i Ensenyaments de Règim General de la Generalitat Valenciana, i Sanjuan, President de IMECO, membre de l'Aliança per a la FP Dual, la nova Llei de 31 Març 2022, centrada en les persones, afavorirà la transició social cap a la FP que - des del seu punt de vista es troba en el millor moment dels últims anys- col·laborarà en l'ocupabilitat de manera decisiva tant entre la població jove com en l'experimentada amb capacitat de reciclatge professional.
La nova llei planteja una revolució i suposa un model que trenca les estructures antigues, es basa en formació flexible, inclusiva i acumulable, introdueix el concepte de carrera professional, potència la tutoria i l'orientació personal i professional, es recolza en les competències de l'aprenent, professorat i tutors, i supera el concepte de cicle formatiu per un altre de certificació professional i de formació contínua al llarg de la vida professional dels ciutadans. Ajuda als tutors de Nivells inferiors: EGB, Secundària, Batxiller, etc.. per a potenciar competències, intel·ligències i itineraris d'orientació personal i professional, per a l'ocupació o emprenedoria.
Per a aconseguir aquests objectius és important una millor vinculació entre empresa i centre educatiu, on la formació no sols depenga dels Centres, sinó de les pròpies empreses. Els seus reptes són: Col·laboració. Projecte compartit. Innovació. Investigació.
La llei fa que siga tot més flexible i amb capacitat de modificar de manera més àgil els currículums d'FP. La formació dels professors, dels tutors del Centre i de l'Empresa, l'Orientació familiar, així com l'educació personalitzada, flexible i oberta a la iniciativa i el protagonisme de l'alumne i alumna, són les bases d'aqueixa formació de qualitat i eficiència, que promou l'ocupabilitat i el desenvolupament de l'entorn i territori. Tutor ambivalent.
A l'estructura clàssica li incorporem necessitats formatives de l'entorn, amb una estructura Comarcal recolzada en els Agents socials, en organitzacions, noves xarxes associatives, professionals formats. Desenvolupament de les micropimes, per a poder treballar amb una o diverses. Formació de *prospectores i ambaixadors. Flexibilització i acompanyament del Sector empresarial que el demana i necessita. Projectes amb continguts de l'entorn social, productiu, empresarial i paisatgístic, atés que l'FP està desigualtat en els territoris. Uns reptes que Manuel Gomicia, des de la Generalitat, i Santiago Sanjuan, des de IMECO, comparteixen i potencien amb accions i programes per a ajuda dels Centres de formació, de les empreses i de la joventut, tan necessitada d'orientació i suport personal
professional.

ESCUELA DE OTOÑO DEL VOLUNTARIADO- 2 AL 4 NOVIEMBRE 2022
Solidaridad que amarra derechos
Estaremos participando en la Escuela de Otoño del Voluntariado organizado por La Plataforma del Voluntariado de España y con la colaboración con la Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana
Esta 27ª edición celebrada en el CaixaFórum de Valencia lleva por título ‘Solidaridad que amarra derechos’.
Este es mayor encuentro de formación del voluntariado para la red de voluntariado y tiene un completo programa de actividades que este año pondrá en valor el poder transformador del voluntariado, especialmente en estos tiempos de crisis social, económica y medioambiental.
Solidaritat que amarra drets
Estarem participant en l'Escola de Tardor del Voluntariat organitzat per la Plataforma del Voluntariat d'Espanya i amb la col·laboració amb la Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana
Aquesta 27a edició celebrada en el CaixaFórum de València porta per títol ‘Solidaritat que amarra drets’.
Aquest és major trobada de formació del voluntariat per a la xarxa de voluntariat i té un complet programa d'activitats que enguany posarà en valor el poder transformador del voluntariat, especialment en aquests temps de crisi social, econòmica i mediambiental.

VIII FORO AFP DUAL- 20 y 21 OCTUBRE 2022
Encuentro con Clara Bassols
Clara Bassols, Directora de la Fundación Bertelsmann y Santiago Sanjuan, Presidente de IMECO, Instituto de Mediación y Conciliación y Miembro de Alianza para la FP Dual, en el escenario del VIII Foro Alianza para la FP Dual en Zaragoza, donde se han debatido los retos y el futuro de la FP Dual.
Ambos se proponen potenciar y dar a conocer la F.P. Dual de calidad a través de una formación práctica, cercana a la empresa y adaptada al entorno y territorio, reduciendo la estigmatización histórica hacia la F.P. Desean que el Centro educativo y las empresas coordinen prácticas reales, desarrollando competencias transversales y adaptando el
proyecto al entorno y territorio. Consenso con Agentes Sociales y organismos intermediarios. Dado el ritmo vertiginoso en que se mueve la sociedad y el mundo empresarial, expresan que es necesario la unión y colaboración entre Empresas y Centros educativos, para adaptarse a las nuevas necesidades, adaptando los contenidos de aprendizaje. Necesidad de formación del tutor de Centro educativo y del tutor de la empresa; han de estar coordinados entre ellos: mismo Proyecto formativo que une empresa y Centro para mejora y aprendizaje del alumnado. Para conocer las empresas.
Importancia de los orientadores en los Centros de Primaria y Secundaria, para ayudar en la orientación personal y profesional, colaborando en las problemáticas a resolver con cada alumno o alumna.
La Nueva Ley orgánica de F.P de 31 de Marzo de 22 orienta para una F.P. de Calidad personalizada, práctica y que tiene en cuenta el entorno, desde la participación y colaboración del alumnado, las empresas y los Centros educativos. Promueve una FP cercana y próxima a las empresas, siendo la FP Dual un proyecto transformador. En la empresa el alumnado participa y se une a los intereses de la empresa y de los trabajadores. Es una “paella” con dos asas: aprendices y empresa. No es una sartén con un solo mango. Los estudiantes son parte activa y deben participar.
Los educadores, los orientadores, los tutores, las familias, los aprendices, los responsables de organizaciones, hemos de “sentir locura por la FP. Dual”
Desde IMECO felicitamos a la Fundación Bertelsmann y a su directora, Clara, por el éxito intelectual, técnico, práctico y funcional del VIII Foro Alianza para la FP Dual en el que, de forma concreta y práctica, se han debatido los retos y el futuro de la FP Dual.
!Enhorabuena!
Trobada amb Clara Bassols
Clara Bassols, Directora de la Fundació Bertelsmann i Santiago Sanjuan, President de IMECO, Institut de Mediació i Conciliació i Membre d'Aliança per a la FP Dual, en el escenari del VIII Fòrum Aliança per a la FP Dual a Saragossa, on s'han debatut els reptes i el futur de la FP Dual.
Tots dos es proposen potenciar i donar a conéixer la F.P. Dual de qualitat a través d'una formació pràctica, pròxima a l'empresa i adaptada a l'entorn i territori, reduint la estigmatització històrica cap a la F.P. Desitgen que el Centre educatiu i les empreses coordinen pràctiques reals, desenvolupant competències transversals i adaptant el projecte a l'entorn i territori. Consens amb Agents Socials i organismes intermediaris. Donat el ritme vertiginós en què es mou la societat i el món empresarial, expressen que és necessari la unió i col·laboració entre Empreses i Centres educatius, per a adaptar-se a les noves necessitats, adaptant els continguts de aprenentatge. Necessitat de formació del tutor de Centre educatiu i del tutor de la empresa; han d'estar coordinats entre ells: mateix Projecte formatiu que uneix empresa i Centre per a millora i aprenentatge de l'alumnat. Per a conéixer les empreses. Importància dels orientadors en els Centres de Primària i Secundària, per a ajudar en la orientació personal i professional, col·laborant en les problemàtiques a resoldre amb cada alumne o alumna.
La Nova Llei orgànica de F.P de 31 de Març de 22 orienta per a una F.P. de Qualitat personalitzada, pràctica i que té en compte l'entorn, des de la participació i col·laboració de l'alumnat, les empreses i els Centres educatius. Promou una FP pròxima i pròxima a les empreses, sent l'FP Dual un projecte transformador. En la empresa l'alumnat participa i s'uneix als interessos de l'empresa i dels treballadors. És una “paella” amb dues anses: aprenents i empresa. No és una paella amb un sol mànec. Els estudiants són part activa i han de participar.
Els educadors, els orientadors, els tutors, les famílies, els aprenents, els responsables de organitzacions, hem de “sentir bogeria per la FP. Dual”
Des de IMECO felicitem la Fundació Bertelsmann i a la seua directora, Clara, per l'èxit intel·lectual, tècnic, pràctic i funcional del VIII Fòrum Aliança per a la FP Dual en el qual, de forma concreta i pràctica, s'han debatut els reptes i el futur de la FP Dual.
!Enhorabona!

FORMACIÓN EN LA CASA GRANDE - 26 OCTUBRE 2022
Competencias y habilidades perso-profesionales
La charla, de la mano de tres técnicas de empleo de IMECO, se ha centrado en destacar la importancia del auto-conocimiento en la búsqueda de empleo, y la realización del currículum y perfil profesional desde un enfoque innovador y eficaz, basado en las competencias y habilidades perso-profesionales.
En la sesión han participado personas de diversas nacionalidades, y procedentes de sectores profesionales muy variados, lo cual ha enriquecido aún más la charla y nos ha permitido enfocar cada una de las situaciones planteadas hacia el alcance de sus objetivos profesionales.
Competències i habilitats perso-professionals
La xarrada, de la mà de tres tècniques d'ús de IMECO, s'ha centrat en destacar la importància de l'acte-coneixement en la cerca d'ocupació, i la realització del currículum i perfil professional des d'un enfocament innovador i eficaç, basat en les competències i habilitats perso-professionals.
En la sessió han participat persones de diverses nacionalitats, i procedents de sectors professionals molt variats, la qual cosa ha enriquit encara més la xarrada i ens ha permés enfocar cadascuna de les situacions plantejades cap a l'abast dels seus objectius professionals.

VIII FORO ALIANZA FP DUAL - 22 OCTUBRE 2022
FP DUAL. PRESENTE Y FUTURO TRAS UNA DÉCADA DE IMPLANTACIÓN
Técnicos de IMECO y de su ESCUELA EUROPEA DE COMPETENCIAS PERSOPROFESIONALES han colaborado en el VIII Foro para la FP Dual, durante los días 20 y 21 de Octubre, en el que se han debatido los retos y el futuro de la FP Dual. Se han presentado iniciativas y proyectos clave de la FP Dual en empresas, centros educativos e instituciones y se ha hablado del papel de los jóvenes y la orientación y tutoría en el impulso de la FP Dual y de la mejora de la formación y orientación desde los primeros años.
Los Técnicos de IMECO y de su Escuela Europea de Competencias aportan sus acciones formativas relacionadas con la formación de base y permanente de profesores, orientadores, tutores, instructores de empresa, y desarrollo del Departamento de Orientación personal y profesional en las organizaciones. Sus referencias a la orientación familiar y aprovechamiento de las oportunidades del entorno y territorio son puntos elogiados, con las acciones de orientación y tutoría desde las primeras etapas formativas en los Centros educativos.
IMECO como miembro de la Alianza por la FP Dual se siente esperanzadora y muy orgullosa de los resultados y de la organización y diferentes aportaciones que se han evidenciado en este VIII Foro Alianza para la FP Dual, destacando los retos relacionados con la formación de base y continuada de los profesores, de los tutores, de los instructores, de las familias, de los responsables de empresas en acciones relacionadas con la orientación personal, profesional, con el empleo, etc. desde la formación y orientación personalizada por competencias, con una cooperación conjunta con las empresas y el entorno social, familiar, productivo, empresarial y paisajístico. Los miembros de IMECO han evidenciado su vocación de apoyo a todos los Centros Educativos, Empresas y Familias para promover desde los primeros años la formación y orientación personal y profesional de los jóvenes, desde la colaboración y apoyos mutuos. Las acciones de difusión y sensibilización desde la Orientación personal y profesional en los Centros de Formación, especialmente en los Cursos de Secundaria, Bachillerato y F.P:, se ha visto imprescindible para bien de los estudiantes, de las familias, de los profesores y del tejido empresarial del entorno y territorio. La empleabilidad y la Orientación son las Claves.
FP DUAL. PRESENT I FUTUR DESPRÉS D'UNA DÈCADA D'IMPLANTACIÓ
Tècnics de IMECO i de la seua ESCOLA EUROPEA DE COMPETÈNCIES PERSOPROFESIONALES han col·laborat en el VIII Fòrum per a la FP Dual, durant els dies 20 i 21 d'Octubre, en el qual s'han debatut els reptes i el futur de la FP Dual. S'han presentat iniciatives i projectes clau de la FP Dual en empreses, centres educatius i institucions i s'ha parlat del paper dels joves i l'orientació i tutoria en l'impuls de la FP Dual i de la millora de la formació i orientació des dels primers anys.
Els Tècnics de IMECO i de la seua Escola Europea de Competències aporten les seues accions formatives relacionades amb la formació de base i permanent de professors, orientadors, tutors, instructors d'empresa, i desenvolupament del Departament d'Orientació personal i professional en les organitzacions. Les seues referències a l'orientació familiar i aprofitament de les oportunitats de l'entorn i territori són punts elogiats, amb les accions d'orientació i tutoria des de les primeres etapes formatives en els Centres educatius.
IMECO com a membre de l'Aliança per la FP Dual se sent esperançadora i molt orgullosa dels resultats i de l'organització i diferents aportacions que s'han evidenciat en aquest VIII Fòrum Aliança per a la FP Dual, destacant els reptes relacionats amb la formació de base i continuada dels professors, dels tutors, dels instructors, de les famílies, dels responsables d'empreses en accions relacionades amb l'orientació personal, professional, amb l'ocupació, etc. des de la formació i orientació personalitzada per competències, amb una cooperació conjunta amb les empreses i l'entorn social, familiar, productiu, empresarial i paisatgístic. Els membres de IMECO han evidenciat la seua vocació de suport a tots els Centres Educatius, Empreses i Famílies per a promoure des dels primers anys la formació i orientació personal i professional dels joves, des de la col·laboració i suports mutus. Les accions de difusió i sensibilització des de l'Orientació personal i professional en els Centres de Formació, especialment en els Cursos de Secundària, Batxillerat i F.P:, s'ha vist imprescindible per a bé dels estudiants, de les famílies, dels professors i del teixit empresarial de l'entorn i territori. L'ocupabilitat i l'Orientació són les Claus.

ENTREVISTA EN ECONOMÍA 3 - 8 AGOSTO 2022
«El déficit de personal se ha convertido ya en un problema serio para las empresas.
Para muchos la solución es el despido y esto es un error. Has de creer en tus trabajadores. O crees en las personas o no eres nadie. No somos individuos, somos personas y hemos de invertir y trabajar en sacar el máximo de ellas. Ahí está el secreto, en saber qué tengo y qué quiero conseguir»,
Si tenemos al claro en Imeco es que creemos que todas las personas poseen talento. Nosotros les ayudamos a identificarlo y a desarrollarlo.
Os invitamos a leer la entrevista que nos hicieron el pasado 25 de agosto en Economía3 .
«El dèficit de personal s'ha convertit ja en un problema seriós per a les empreses.
Per a molts la solució és l'acomiadament i això és un error. Has de creure en els teus treballadors. O creus en les persones o no eres ningú. No som individus, som persones i hem d'invertir i treballar a traure el màxim d'elles. Ací està el secret, a saber què tinc i què vull aconseguir»,
Si tenim al clar en Imeco és que creiem que totes les persones posseeixen talent. Nosaltres els ajudem a identificar-ho i a desenvolupar-ho.
Us convidem a llegir l'entrevista que ens van fer el passat 25 d'agost en Economía3 .

ENTREVISTA EN ECONOMÍA 3 - 13 JULIO 2022
Ayudamos a crear metas para dar sentido a cada acción y decisión
Cada vez más personas requieren orientar y reorientar su futuro personal y profesional a lo largo de la vida. Una decisión tan importante requiere del apoyo de expertos.
El pasado 13 de julio la revista Economía 3 nos realizó una entrevista en la que hablamos sobre la Formación Profesional y de cómo introducir cambios de mejora en las personas (a través de los centros educativos y la familia) y también en las organizaciones.
Actualmente la sociedad necesita profesionales universitarios tanto como profesionales formados en Formación Profesional, aunque esta última todavía está un poco denostada. Es importante, por tanto, que los centros tengan un Plan de Acción Tutorial integral para que el alumno tenga, autoconocimiento de sus capacidades y decida libremente.
Formación Profesional quiere decir formación para ejercer con éxito la profesión/vocación propia de cada persona al servicio de la sociedad.
Desde Imeco apostamos por crear estrategias para cambiar la cultura de trabajo del centro educativo y de la empresa.
Podéis leer la entrevista completa aquí.
Ajudem a crear metes per a donar sentit a cada acció i decisió
Cada vegada més persones requereixen orientar i reorientar el seu futur personal i professional al llarg de la vida. Una decisió tan important requereix del suport d'experts.
El passat 13 de juliol la revista Economia 3 ens va realitzar una entrevista en la qual parlem sobre la Formació Professional i de com introduir canvis de millora en les persones (a través dels centres educatius i la família) i també en les organitzacions.
Actualment la societat necessita professionals universitaris tant com professionals formats en Formació Professional, encara que aquesta última encara està una mica injuriada. És important, per tant, que els centres tinguen un Pla d'Acció Tutorial integral perquè l'alumne tinga, autoconeixement de les seues capacitats i decidisca lliurement.
Formació Professional vol dir formació per a exercir amb èxit la professió/vocació pròpia de cada persona al servei de la societat.
Des de Imeco apostem per crear estratègies per a canviar la cultura de treball del centre educatiu i de l'empresa.
Podeu llegir l'entrevista completa ací.

NETWORKING - 27 MAYO 2022
LOS ATARDECERES DEL ALCATÍ CON ECONOMÍA 3
El pasado 27 de mayo participamos en Los Atardeceres del Alcatí, donde diferentes empresarios charlamos sobre los valores tradicionales valencianos y el tejido económico y productivo de la Comunitat Valenciana.
Un placer haber pasado la tarde disfrutando del atardecer en este networking organizado por Economía 3.
ELS CAPVESPRES DE L'ALCATÍ AMB ECONOMIA 3
El passat 27 de maig participem en Els Capvespres de l'Alcatí, on diferents empresaris xarrem sobre els valors tradicionals valencians i el teixit econòmic i productiu de la Comunitat Valenciana. Un plaer haver passat la vesprada disfrutant del capvespre en este networking organitzat per Economia 3.
FORMACIÓN IES ORRIOLS - 6 MAYO 2022
¿TÉCNICO EN ATENCIÓN A PERSONAS EN SITUACIÓN DE DEPENDENCIA
Formación al alumnado de 2º curso del CFGM
Familia Servicios Socioculturales y a la Comunidad
FP. Grado Medio
ORIENTACIÓN LABORAL. BUSCA TU FUTURO.
Ayudando a los estudiantes en su orientación personal, vocacional y profesional.
Insistimos, por lo resultados alcanzados, en concretar la meta y destino deseado, para orientar con voluntad decidida las competencias, inteligencias y habilidades de su yo interno y externo, aprovechando oportunidades y contactos del entorno
TÈCNIC EN ATENCIÓ A PERSONES EN SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA
Formació a l'alumnat de 2n curs del *CFGM
Família Serveis Socioculturals i a la Comunitat
FP. Grau Mitjà
ORIENTACIÓ LABORAL. CERCA EL TEU FUTUR.
Ajudant als estudiants en la seua orientació personal, vocacional i professional.
Insistim, pel resultats aconseguits, a concretar la meta i destí desitjat, per a orientar amb voluntat decidida les competències, intel·ligències i habilitats de la seua jo intern i extern, aprofitant oportunitats i contactes de l'entorn

FORMACIÓN IES RAMÓN LLULL - 28 ABRIL 2022
¿CÓMO PREVENIR LAS ADICIONES A LA TECNOLOGÍA?
Las nuevas generaciones han nacido con una exposición a la tecnología, las redes sociales, y al uso de pantallas muy alto. El mundo tecnológico evoluciona muy rápidamente y los adultos/padres que acompañamos a los adolescentes debemos ponernos al día y crear unos límites claros en su uso.
Las pantallas no son malas, simplemente hay que saber usarlas y la mayoría de las veces los adolescentes, que están en pleno cambio madurativo, no tiene las herramientas para hacerlo y sobrepasan el tiempo recomendable de uso.
El problema viene cuando la tecnología para a ser el centro de su mundo y desplazan a otras actividades necesarias para el desarrollo.
Las pautas para un uso adecuado de las pantallas para prevenir adicciones son:
- Controlar el tiempo de uso de pantallas.
- Romper con los hábitos de conexión. Establecer un horario y lugar de uso.
- Autoconocimiento. Saber en qué invertimos nuestro tiempo libre.
- Fomentar hobbies grupales y al aire libre.
- Hacer actividades deportivas.
COM PREVINDRE LES ADDICIONS A la TECNOLOGIA?
Les noves generacions han nascut amb una exposició a la tecnologia, les xarxes socials, i a l'ús de pantalles molt alt. El món tecnològic evoluciona molt ràpidament i els adults/pares que acompanyem als adolescents hem de posar-nos al dia i crear uns límits clars en el seu ús.
Les pantalles no són dolentes, simplement cal saber usar-les i la majoria de les vegades els adolescents, que estan en ple canvi maduratiu, no té les eines per a fer-ho i sobrepassen el temps recomanable d'ús.
El problema ve quan la tecnologia per a a ser el centre del seu món i desplacen a altres activitats necessàries per al desenvolupament.
Les pautes per a un ús adequat de les pantalles per a previndre addiccions són:
Controlar el temps d'ús de pantalles.
Trencar amb els hàbits de connexió. Establir un horari i lloc d'ús.
Autoconeixement. Saber en què invertim el nostre temps lliure.
Fomentar entreteniments grupals i a l'aire lliure.
Fer activitats esportives.

FORMACIÓN LA CASA GRANDE - 30 MARZO 2022
CONSEJOS PARA UNA ENTREVISTA DE TRABAJO
Sabes cuáles son los típicos errores cuan haces una entrevista de trabajo?
- No adaptar tu currículum al puesto vacante al que quieres postular. Es posible que tengas experiencia en distintos campos. Hay que saber destacar las competencias que están más vinculados con la oferta de empleo. Si no lo haces quedarán camufladas entre información irrelevante.
- Coméntales qué puedes aporta a la empresa. ¿Por qué deben elegirte a ti y no a tu competencia? Trabaja tu marca personal.
- No digas "Yo valgo para todo". Explícales qué es lo que sabes hacer y cómo lo haces.
Todo esto lo trabajamos el pasado 29 de marzo en La casa grande. Gracias a todos los asistentes
CONSELLS PER A UNA ENTREVISTA DE TREBALL
Saps quins són els típics errors quant fas una entrevista de treball?
- No adaptar el teu currículum al lloc vacant al qual vols postular. És possible que tingues experiència en diferents camps. Cal saber destacar les competències que estan més vinculats amb l'oferta d'ocupació. Si no ho fas quedaran camuflades entre informació irrellevant.
- Comenta'ls què pots aporta a l'empresa. Per què han de triar-te a tu i no a la teua competència? Treballa la teua marca personal.
- No digues "Jo valc per a tot". Explica'ls què és el que saps fer i com ho fas.
Tot això ho treballem el passat 29 de març a La casa gran. Gràcies a tots els assistents

FORMACIÓN EN ALBUDEITE - 29 MARZO 2022
MEJORAR LA EMPLEABILIDAD LABORAL DE MUJERES
Hemos hablado de la importancia de hacerse destacar, de cómo llamar la atención de las personas de RRHH y que hacen selección de personal a través de nuestras competencias. Saber decir "por qué me tienen que contratar a mi", qué puedo aportar, y además cómo sacar el máximo provecho a mi entorno y todo lo que me ofrece.
MILLORAR L'OCUPABILITAT LABORAL DE DONES
Hem parlat de la importància si es fes destacar, de com cridar l'atenció de les persones de RH i que fan selecció de personal a través de les nostres competències. Saber dir "per què m'han de contractar a mi", què puc aportar, i a més com traure el màxim profit al meu entorn i tot el que m'ofereix.

FORMACIÓN EN PROYECTO VIVIR - 7 MARZO 2022
CONFIANZA Y COMUNICACIÓN
En el taller de escuelas de familia hemos recalcado que tanto la confianza como la comunicación son pilares fundamentales para establecer límites claros con los que podemos llegar a alcanzar metas personales y familiares.
CONFIANÇA I COMUNICACIÓ
En el taller d'escoles de família hem recalcat que tant la confiança com la comunicació són pilars fonamentals per a establir límits clars amb els quals podem arribar a aconseguir metes personals i familiars.

TALLER FORMATIVO - 23 FEBRERO 2022
CASA CARIDAD - LA IMPORTANCIA DEL DAFO
¿Conocemos la importancia del DAFO para buscar empleo? Muchas veces tenemos claro cuál es nuestra meta, dónde queremos trabajar, en qué empresa y en qué puesto.
Pero, ¿sabemos cuáles son nuestras fortalezas y lo que se nos da bien? ¿Y nuestras debilidades? En la sesión de hoy en Casa Caridad hemos trabajo la importancia de conocerse a uno mismo para descubrir nuestras competencias, elementos clave en la búsqueda de trabajo.
El pasado 23 de febrero trabajamos todas estas cuestiones en la formación de
La Casa de la Caridad.
CASA CARIDAD - CASA CARIDAD - LA IMPORTÀNCIA DEL DAFO
Coneixem la importància del *DAFO per a buscar ocupació? Moltes vegades tenim clar com és la nostra meta, on volem treballar, en quina empresa i en quin lloc.
Però, sabem quines són les nostres fortaleses i el que se'ns dona bé? I les nostres febleses? En la sessió de hui a casa Caridad hem treball la importància de conéixer-se a un mateix per a descobrir les nostres competències, elements clau en la cerca de treball.
El passat 23 de febrer vam treballar totes aquestes qüestions en la formació de la Casa de la Caritat.

TALLER FORMATIVO - 16 FEBRERO 2022
RED ARAÑA - LECTURA VIOLETA
El pasado 16 de febrero realizamos con Red Araña el proyecto LECTURA VIOLETA que pretende promover hábitos de lectura para la adquisición de conocimientos, habilidades y valores útiles para la búsqueda de empleo da las mujeres víctimas de violencia de género.
El objetivo es convertir la lectura en una herramienta y un instrumento para la búsqueda de empleo y para prepararse para el mercado laboral.
RED ARAÑA - LECTURA VIOLETA
El passat 16 de febrer vam realitzar amb Xarxa Aranya el projecte LECTURA VIOLETA que pretén promoure hàbits de lectura per a l'adquisició de coneixements, habilitats i valors útils per a la cerca d'ocupació dona les dones víctimes de violència de gènere.
L'objectiu és convertir la lectura en una eina i un instrument per a la cerca d'ocupació i per a preparar-se per al mercat laboral.

TALLER FORMATIVO - 14 FEBRERO 2022
Desde IMECO, trabajamos de forma muy dinámica el pasado lunes 14 de febrero con nuestro grupo de mujeres en Proyecto Vivir tres temas:
El primero, el concepto de persona para reforzar el valor por uno mismo y conocer las capacidades que tenemos como individuos.
Segundo, hilamos las formas de amor que ellas valoraban con sus hijos.
Por último, reflexionamos sobre los aspectos positivos y negativos de sus hijos/as y de ellas mismas para poder introducir el término de aceptación y así conseguir una buena relación familiar en un futuro próximo y, de este modo, fomentar la comunicación y la escucha activa.
..............
Des d'IMECO, treballem de forma molt dinàmica dilluns passat 14 de febrer amb el nostre grup de dones en Projecte Viure tres temes:
El primer, el concepte de persona per a reforçar el valor per un mateix i conéixer les capacitats que tenim com a individus.
Segon, filem les formes d'amor que elles valoraven amb els seus fills.
Finalment, reflexionem sobre els aspectes positius i negatius dels seus fills/as i d'elles mateixes per a poder introduir el terme d'acceptació i així aconseguir una bona relació familiar en un futur pròxim i, d'aquesta manera, fomentar la comunicació i l'escolta activa.

TALLER FORMATIVO - 19 ENERO 2022
LA CASA GRANDE - TRABAJAR EL CURRICULUM
Hoy en La Casa Grande hemos estado trabajando como hacer un curriculum y cómo diferenciarnos de los demás para llamar la atención de la empresa o donde quiero trabajar. A través del DAFO trabajado el Autoconocimiento y nos hemos hecho estas preguntas:
¿Quién soy?
¿Qué quiero hacer?
¿Qué objetivos quiero lograr?
Una vez tengas las respuestas a estas preguntas, tienes que definir:
¿Qué puedo ofrecer a los demás?
¿Qué valor puedo aportar o qué necesidad voy a cubrir?
¿Cuáles son mis valores personales?
¿Quién es mi perfil de cliente/contacto profesional?
¿Cómo lo comunico?
LA CASA GRAN - TREBALLAR EL CURRÍCULUM
Hui a la Casa Gran hem estat treballant com fer un currículum i com diferenciar-nos dels altres per a cridar l'atenció de l'empresa o on vull treballar. A través del *DAFO treballat l'Autoconeixement i ens hem fet aquestes preguntes:
Qui soc?
Què vull fer?
Quins objectius vull aconseguir?
Una vegada tingues les respostes a aquestes preguntes, has de definir:
Què puc oferir als altres?
Quin valor puc aportar o quina necessitat cobriré?
Quins són els meus valors personals?
Qui és el meu perfil de client/contacte professional?
Com ho comunique?

TALLER FORMATIVO - 22 DICIEMBRE 2021
LA CASA GRANDE - BÚSQUEDA ACTIVA DE EMPLEO
Hoy en La Casa Grande hemos hablado nuestra Marca Personal y de la Búsqueda Activa de Empleo. Tenemos que adaptar nuestro CV destacando y poniendo las palabras clave que aparecen en la misma oferta de empleo . Habla de tu formación y cursos que hayas hecho. Habla de tu puesto profesional, el tiempo de experiencia, sector y alguna función destacable. Es muy importante hablar de algún logro académico o personal. Destaca tres habilidades o competencias personales, que además sean valoradas por el puesto. Esto nos sirve para cuando no tenemos experiencias o para situaciones en las que quieres cambiar de sector, destacando otras experiencias en otros sectores pero que aporte valor a este cambio. Es necesario siempre hablar de nuestras habilidades. competencias y logros. No vayamos a una entrevista de trabajo como si fuera un interrogatorio!! Muchas suerte
Taller tutoría grupal dentro del proyecto itinerarios integrados para la inserción sociolaboral de personas en situación o en riesgo de exclusión social 2021.
Financiado por FondoSocialEuropeo
🇪🇺 a través de la Generalitat Valenciana
LA CASA GRANDE - CERCA ACTIVA D'OCUPACIÓ
Hui a la Casa Gran hem parlat la nostra Marca Personal i de la Cerca Activa d'Ocupació. Hem d'adaptar el nostre CV destacant i posant les paraules clau que apareixen en la mateixa oferta d'ocupació . Parla de la teua formació i cursos que hages fet. Parla del teu lloc professional, el temps d'experiència, sector i alguna funció destacable. És molt important parlar d'algun assoliment acadèmic o personal. Destaca tres habilitats o competències personals, que a més siguen valorades pel lloc. Això ens serveix per a quan no tenim experiències o per a situacions en les quals vols canviar de sector, destacant altres experiències en altres sectors però que aporte valor a aquest canvi. És necessari sempre parlar de les nostres habilitats. competències i assoliments. No anem a una entrevista de treball com si fora un interrogatori!! Moltes sort
Taller tutoria grupal dins del projecte itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o en risc d'exclusió social 2021
Finançat per FondoSocialEuropeo 🇪🇺 a través de la Generalitat Valenciana.

TALLER FORMATIVO - 15 DICIEMBRE 2021
PROYECTO VIVIR - ANÁLISIS DAFO
En la última sesión del taller de Orientación Laboral, repasamos lo aprendido: la importancia de conocer cuál es nuestra meta, en qué empresa queremos trabajar y en qué puesto concreto. Para alcanzar ese objetivo, es importante el CV, la Carta de presentación y el portfolio. Pero, para elaborarlo adecuadamente, tenemos que partir del conocimiento de nosotros mismos para identificar nuestras competencias, es decir, aquello en lo que somos buenos y que nos diferencia del resto de candidatos.
PROYECTO VIVIR - ANÁLISI DAFO
En l'última sessió del taller d'Orientació Laboral, repassem l'aprés: la importància de conéixer quina és la nostra meta, en quina empresa volem treballar i en quin lloc concret. Per a aconseguir aqueix objectiu, és important el CV, la Carta de presentació i el portfolio. Però, per a elaborar-ho adequadament, hem de partir del coneixement de nosaltres mateixos per a identificar les nostres competències, és a dir, allò en què som bons i que ens diferencia de la resta de candidats.

TALLER en Domeño - 14 DICIEMBRE 2021
ADQUISICIÓN DE COMPETENCIAS DIGITALES
El pasado 14 de diciembre terminamos la formación de los talleres de sensibilización y adquisición de competencias digitales en el entorno rural para mujeres, en Domeño.
Como en otras ocasiones formamos las participantes sobre:
- Conocimientos Básicos en el uso de las TIC / Uso básico del ordenador.
- Herramientas De Comunicación, Participación, Ocio y Gestión De La Vida Diaria.
- Internet aplicado a la búsqueda de Empleo.
- Guía del buen navegante por internet. Desarrollo del pensamiento crítico.
Ha sido un places formar a todas las mujeres que vinieron al taller.
ADQUISICIÓ DE COMPETÈNCIES DIGITALS
El passat 14 de desembre vam acabar la formació dels tallers de sensibilització i adquisició de competències digitals en l'entorn rural per a dones, a Domeño.
Com en altres ocasions formem les participants sobre:
- Coneixements Bàsics en l’ús de les TIC / Ús bàsic de l’ordinador.
- Eines De Comunicació, Participació, Oci I Gestió De la Vida Diària.
- Internet aplicada a la cerca d’Ocupació.
- Guia del bon navegant per internet. Desenvolupament del pensament crític.
Ha sigut un plaus formar a totes les dones que van vindre al taller.
TALLER en Loriguilla - 10 DICIEMBRE 2021
ADQUISICIÓN DE COMPETENCIAS DIGITALES
El 10 de diciembre realizamos el taller de sensibilización y adquisición de competencias digitales en el entorno rural a un grupo de mujeres en Loriguilla.
Las participantes aprendieron sobre
- Conocimientos Básicos en el uso de las TIC / Uso básico del ordenador.
- Herramientas De Comunicación, Participación, Ocio Y Gestión De La Vida Diaria.
- Internet aplicado a la búsqueda de Empleo.
- Guía del buen navegante por internet. Desarrollo del pensamiento crítico.
Muchas gracias a todas las participantes.
ADQUISICIÓ DE COMPETÈNCIES DIGITALS
El 10 de desembre vam realitzar el taller de sensibilització i adquisició de competències digitals en l'entorn rural a un grup de dones a Loriguilla.
Les participants van aprendre sobre
- Coneixements Bàsics en l’ús de les TIC / Ús bàsic de l’ordinador.
- Eines De Comunicació, Participació, Oci I Gestió De la Vida Diària.
- Internet aplicada a la cerca d’Ocupació.
- Guia del bon navegant per internet. Desenvolupament del pensament crític.
Moltes gràcies a totes les participants.

DÍA INTERNACIONAL DEL VOLUNTARIADO - 4 DE DICIEMBRE 2021
El pasado 4 de diciembre participamos en la Feria del Voluntariado con una mesa informativa.
Desde Imeco ayudamos a las personas a mejorar como personas y profesionales, colaborando, como voluntarias, con otras personas o instituciones. Cultura del Encuentro. Y a las organizaciones promoviendo el voluntariado corporativo de acuerdo con la misión y visión de la entidad, y desde la Responsabilidad Social Corporativa y logro de los Objetivos de Desarrollo Sostenible, O.D.S.
Llámanos, estaremos encantados de orientarte para desarrollar tu Vocación, Pasión, Formación, Estudios, Experiencias, Perfil profesional y Búsqueda activa de empleo o emprendimiento.
....................
El passat 4 de desembre vam participar en la Fira del Voluntariat amb una taula informativa.
Des de *Imeco ajudem les persones a millorar com a persones i professionals, col·laborant, com a voluntàries, amb altres persones o institucions. Cultura de la Trobada. I a les organitzacions promovent el voluntariat corporatiu d'acord amb la missió i visió de l'entitat, i des de la Responsabilitat Social Corporativa i assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, O.D.S.
Crida'ns, estarem encantats d'orientar-te per a desenvolupar la teua Vocació, Passió, Formació, Estudis, Experiències, Perfil professional i Cerca activa d'ocupació o emprenedoria.

TALLER en Serra - 3 DICIEMBRE 2021
COMPETENCIAS DIGITALES
Esta vez fue en Serra donde realizamos el taller de sensibilización y adquisición de competencias digitales en el entorno rural organizado por la Mancomunidad Camp de Turia.
Como en ocasiones anteriores formamos sobre:
- Conocimientos Básicos en el uso de las TIC / Uso básico del ordenador.
- Herramientas De Comunicación, Participación, Ocio y Gestión De La Vida Diaria.
- Internet aplicado a la búsqueda de Empleo.
- Guía del buen navegante por internet. Desarrollo del pensamiento crítico.
COMPETÈNCIES DIGITALS
Aquesta vegada va ser a Serra on realitzem el taller de sensibilització i adquisició de competències digitals en l'entorn rural organitzat per la Mancomunitat Camp de Túria.
- Coneixements Bàsics en l’ús de les TIC / Ús bàsic de l’ordinador.
- Eines De Comunicació, Participació, Oci I Gestió De la Vida Diària.
- Internet aplicada a la cerca d’Ocupació.
- Guia del bon navegant per internet. Desenvolupament del pensament crític.

FORMACIÓN en Murcia - 1 y 2 DE DICIEMBRE 2021
RED LABORA
Ayer y hoy hemos estado en el IES Luis Manzanares de Torre Pacheco en Murcia realizando la formación presencial RED LABORA YO EMPRENDO. Un programa dirigido a jóvenes emprendedores.
El objetivo es mejorar la empleabilidad de las personas jóvenes, ofreciendo una amplia información de las posibilidades que ofrece el mundo laboral.
Financiado por Ministerio de Derechos Sociales y Agenda 2030
RED LABORA
Ahir i hui hem estat en l'IES Luis Manzanares de Torre Pacheco a Múrcia realitzant la formació presencial XARXA LABORA JO EMPRENC. Un programa dirigit a joves emprenedors.
L'objectiu és millorar l'ocupabilitat de les persones joves, oferint una àmplia informació de les possibilitats que ofereix el món laboral.
Finançat per Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030
TALLER en Casinos - 30 NOVIEMBRE 2021
ADQUISICIÓN DE COMPETENCIAS DIGITALES
El pasado 30 de noviembre impartimos en Casinos el taller de Competencias digitales. Formamos a las mujeres que asistieron de Casinos en formándolas en :
- Conocimientos Básicos en el uso de las TIC / Uso básico del ordenador.
- Herramientas De Comunicación, Participación, Ocio y Gestión De La Vida Diaria.
- Internet aplicado a la búsqueda de Empleo.
- Guía del buen navegante por internet. Desarrollo del pensamiento crítico.
Gracias a la Mancomunidad Camp del Turia y el Ayuntamiento de Casinos por la organización.
ADQUISICIÓ DE COMPETÈNCIES DIGITALS
El passat 30 de novembre vam impartir a Casinos el taller de Competències digitals. Formem a les dones que van assistir de Casinos en formant-les en:
- Coneixements Bàsics en l’ús de les TIC / Ús bàsic de l’ordinador.
- Eines De Comunicació, Participació, Oci I Gestió De la Vida Diària.
- Internet aplicada a la cerca d’Ocupació.
- Guia del bon navegant per internet. Desenvolupament del pensament crític.
Gràcies a la Mancomunitat Camp del Túria i l'Ajuntament de Casinos per l'organització.
TALLER FORMATIVO - 24 NOVIEMBRE 2021
LA CASA GRANDE - LA IMPORTANCIA DE LA ORIENTACIÓN LABORAL
La orientación laboral es el área encargada de transmitir las herramientas necesarias para la buena realización en la búsqueda o mejora de empleo, brindando apoyo y/o ayuda. Gracias a esta educación, la persona destinataria aprende y conoce a identificar cuáles serán y son las funciones de cada puesto laboral, utilizar de forma adecuada el currículum y la carta de presentación, afrontar y superar las entrevistas laborales, conocer aquello que demanda el mercado laboral actual, conocer e identificar sus competencias, etc.
Durante este taller los participantes han podido cumplir los objetivos de la orientación laboral. Trabajando y dejando claros los conceptos claves como son: la planificación, la información actualizada, nuestras habilidades y la motivación.
LA CASA GRANDE - LA IMPORTÀNCIA DE L'ORIENTACIÓ LABORAL
L'orientació laboral és l'àrea encarregada de transmetre les eines necessàries per a la bona realització en la cerca o millora d'ocupació, brindant suport i/o ajuda. Gràcies a aquesta educació, la persona destinatària aprén i coneix a identificar quins seran i són les funcions de cada lloc laboral, utilitzar de forma adequada el currículum i la carta de presentació, afrontar i superar les entrevistes laborals, conéixer allò que demanda el mercat laboral actual, conéixer i identificar les seues competències, etc.
Durant aquest taller els participants han pogut complir els objectius de l'orientació laboral. Treballant i deixant clars els conceptes claus com són: la planificació, la informació actualitzada, les nostres habilitats i la motivació.

MANCOMUNITAT CAMP DEL TÚRIA - 24 NOVIEMBRE 2021
ACTO HOMENAJE 40 ANIVERSARIO
Hemos tenido el placer de asistir al acto de homenaje que celebró Mancomunitat Camp de Túria por sus cuarenta años de vida.
En la celebración, los presidentes/as de otras mancomunidades de la provincia de Valencia conversaron y analizaron la situación real de estas administraciones y su porvenir.
Reseñar también el merecido reconocimiento a todos los presidentes y presidentas desde la formación de la Mancomunitat en 1981.
ACTE HOMENATGE 40 ANIVERSARI
Hem tingut el plaer d'assistir a l'acte d'homenatge que va celebrar *Mancomunitat Camp de Túria pels seus quaranta anys de vida.
En la celebració, els presidents/as d'altres mancomunitats de la província de València van conversar i van analitzar la situació real d'aquestes administracions i el seu avenir.
Ressenyar també el merescut reconeixement a tots els presidents i presidentes des de la formació de la *Mancomunitat en 1981.

TALLER en Marines - 23 NOVIEMBRE 2021
COMPETENCIAS DIGITALES DIRIGIDO A MUJERES EN EL ENTORNO RURAL
Hemos realizado el taller de sensibilización y adquisición de competencias digitales en Marines organizados por la Mancomunidad Camps del Turia. Donde hemos desarrollado los siguientes puntos:
- Conocimientos Básicos en el uso de las TIC / Uso básico del ordenador.
- Herramientas De Comunicación, Participación, Ocio y Gestión De La Vida Diaria.
- Internet aplicado a la búsqueda de Empleo.
- Guía del buen navegante por internet. Desarrollo del pensamiento crítico.
El próximo taller en Casinos.
COMPETÈNCIES DIGITALS DIRIGIT A DONES EN L'ENTORN RURAL
Hem realitzat el taller de sensibilització i adquisició de competències digitals a Marines organitzats per la Mancomunitat Camps del Túria. On hem desenvolupat els següents punts:
- Coneixements Bàsics en l'ús de les TIC / Ús bàsic de l'ordinador.
- Eines De Comunicació, Participació, Oci i Gestió De la Vida Diària.
- Internet aplicada a la cerca d'Ocupació.
- Guia del bon navegant per internet. Desenvolupament del pensament crític.
El pròxim taller a Casinos.
YO EMPRENDO EN ECONOMIA SOCIAL 2.0 - 19 NOVIEMBRE 2021
Estamos realizando el proyecto YOEMPRENDO EN ECONOMÍA SOCIAL 2.0 en la región de Murcia financiado 🇪🇺 por la #UnionEuropea a través del #FondoSocialEuropeo
Hemos empezado con la formación presencial de emprendimiento en economía social.
Gracias a todos los asistentes.
Estem realitzant el projecte *YOEMPRENDO EN ECONOMIA SOCIAL 2.0 a la regió de Múrcia finançat 🇪🇺 per la #*UnionEuropea a través del #*FondoSocialEuropeo
Hem començat amb la formació presencial d'emprenedoria en economia social.
Gràcies a tots els assistents

TALLER EN Gátova - 16 NOVIEMBRE 2021
COMPETENCIAS DIGITALES
Hemos realizado en el edificio multiusos del Hoyo en Gátova el taller de sensibilización y adquisición de competencias digitales en el entorno rural.
Trabajamos con las participantes de Gátova lo siguiente:
- Conocimientos Básicos en el uso de las TIC / Uso básico del ordenador.
- Herramientas De Comunicación, Participación, Ocio y Gestión De La Vida Diaria.
- Internet aplicado a la búsqueda de Empleo.
- Guía del buen navegante por internet. Desarrollo del pensamiento crítico.
COMPETÈNCIES DIGITALS
Hem realitzat en l'edifici multiusos del Hoyo a Gátova el taller de sensibilització i adquisició de competències digitals en l'entorn rural.
Treballem amb les participants de Gátova el següent:
- Coneixements Bàsics en l’ús de les TIC / Ús bàsic de l’ordinador.
- Eines De Comunicació, Participació, Oci I Gestió De la Vida Diària.
- Internet aplicada a la cerca d’Ocupació.
- Guia del bon navegant per internet. Desenvolupament del pensament crític.
TALLER FORMATIVO - 10 NOVIEMBRE - 2021
PROYECTO VIVIR - CURRICULUM VITAE
Hemos trabajamos el Currículum Vitae con los asistentes al taller. ¿Qué incluir en él? ¿Qué apartados son necesarios? ¿Hay que tener un único currículum o varios? ¿Cómo añadir nuestras competencias? Todas estas preguntas y muchas más se fueron respondiendo a lo largo de la sesión.
CASA DE LA CARIDAD - ORIENTACIÓN LABORTAL DIRIGIDO A MUJERES
Durante el taller se destacó la importancia de la meta laboral, es decir, dónde queremos trabajar y cuáles son nuestras fortalezas y competencias que nos hacen idóneos para ese puesto y que nos hace plantearnos en qué somos buenos.
Talleres tutorías grupales dentro del proyecto itinerarios integrados para la inserción sociolaboral de personas en situación o en riesgo de exclusión social 2021
Financiado por FondoSocialEuropeo 🇪🇺 a través de la Generalitat Valenciana
PROJECTE VIURE - CURRICULUM VITAE
Hem treballem el Curriculum vitae amb els assistents al taller. Què incloure en ell? Quins apartats són necessaris? Cal tindre un únic currículum o varis? Com afegir les nostres competències? Totes aquestes preguntes i moltes més es van anar responent al llarg de la sessió.
CASA DE LA CARITAT - ORIENTACIÓ *LABORTAL DIRIGIT A DONES
Durant el taller es va destacar la importància de la meta laboral, és a dir, on volem treballar i quines són les nostres fortaleses i competències que ens fan idonis per a aqueix lloc i que ens fa plantejar-nos en què som bons.
Tallers tutories grupals dins del projecte itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o en risc d'exclusió social 2021
Finançat per
FondoSocialEuropeo 🇪🇺 a través de la Generalitat Valenciana
REUNIÓN CON LA DIRECCIÓN GENERAL - 9 NOVIEMBRE 2021
VICEPRESIDENCIA Y CONSELLERÍA DE IGUALDAD Y POLÍTICAS INCLUSIVAS
Ayer tuvimos el placer de reunirnos en la dirección general de Infancia y Adolescencia.
Presentamos IMECO, Instituto de Mediación y Conciliación y le expusimos a su directora, Dña Rosa J. Molero Mañes, todo lo que podemos aportar desde la asociación.
VICEPRESIDÈNCIA I CONSELLERIA D'IGUALTAT I POLÍTIQUES INCLUSIVES
Ahir vam tindre el plaer de reunir-nos en la direcció general d'Infància i Adolescència.
Presentem *IMECO, Institut de Mediació i Conciliació i li vam exposar a la seua directora, *Dña Rosa J. Molero Mañes, tot el que podem aportar des de l'associació.

TALLER EN NÁQUERA - 9 NOVIEMBRE 2021
TALLER DE SENSIBILIZACIÓN Y ADQUISICIÓN DE COMPETENCIAS DIGITALES DIRIGIDO A MUJERES DEL ENTORNO RURAL
Realizamos el taller de sensibilización y adquisición de competencias digitales en el entorno rural en la biblioteca del municipio de Náquera.
Las mujeres que asistieron a la formación adquirieron los siguientes conocimientos:
- Conocimientos Básicos en el uso de las TIC / Uso básico del ordenador.
- Herramientas De Comunicación, Participación, Ocio y Gestión De La Vida Diaria.
- Internet aplicado a la búsqueda de Empleo.
- Guía del buen navegante por internet. Desarrollo del pensamiento crítico.
TALLER DE SENSIBILITZACIÓ I ADQUISICIÓ DE COMPETÈNCIES DIGITALS DIRIGIT A DONES DE L'ENTORN RURAL
Realitzem el taller de sensibilització i adquisició de competències digitals en l'entorn rural a la biblioteca del municipi de Nàquera.
Les dones que van assistir a la formació van adquirir els següents coneixements:
- Coneixements Bàsics en l’ús de les TIC / Ús bàsic de l’ordinador.
- Eines De Comunicació, Participació, Oci I Gestió De la Vida Diària.
- Internet aplicada a la cerca d’Ocupació.
- Guia del bon navegant per internet. Desenvolupament del pensament crític.
TALLER FORMATIVO - 3 NOVIEMBRE 2021
PROYECTO VIVIR - AUTOCONOCIMIENTO
El pasado miércoles 3 de noviembre realizamos en la Asociación Proyecto Vivir un taller de autoconocimiento con la finalidad de conocerse, aprender a aceptarse y descubrir todo lo que podemos aportar al mundo laboral.
Taller tutoría grupal dentro del proyecto itinerarios integrados para la inserción sociolaboral de personas en situación o en riesgo de exclusión social 2021
Financiado por FondoSocialEuropeo 🇪🇺 a través de la Generalitat Valenciana
PROJECTE VIURE - AUTOCONEIXEMENT
Dimecres passat 3 de novembre vam realitzar en l'Associació Projecte Viure un taller d'autoconeixement amb la finalitat de conéixer-se, aprendre a acceptar-se i descobrir tot el que podem aportar al món laboral.
Tallers tutories grupals dins del projecte itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o en risc d'exclusió social 2021
Finançat per FondoSocialEuropeo 🇪🇺 a través de la Generalitat Valenciana

TALLER FORMATIVO - 27 OCTUBRE 2021
ASOCIACIÓN LA CASA GRANDE - AUTOCONOCIMIENTO
Hemos realizado un taller en la Asociación La Casa Grande de autoconocimiento en el que los asistentes descubrieron sus competencias, tanto fortalezas como debilidades.
Destacando aquello que pueden aportar a la empresa y en el trabajo. Y siendo conscientes de las debilidades para convertirlas en fortalezas y nuevas oportunidades que podemos aprovechar. Seguimos mejorando!!
FUNDACIÓN PROYECTO VIVIR - MARCA PERSONAL
El mismo día realizamos también un taller en la Fundación Proyecto Vivir exponiendo lo importante que es conocer nuestras competencias personales y profesionales, para saber expresarlas en una entrevista de trabajo y dar a conocer en ella nuestra Marca Personal.
Taller tutoría grupal dentro del proyecto itinerarios integrados para la inserción sociolaboral de personas en situación o en riesgo de exclusión social 2021
Financiado por FondoSocialEuropeo 🇪🇺 a través de la Generalitat Valenciana
ASSOCIACIÓ LA CASA GRAN - AUTOCONEIXEMENT
Hem realitzat un taller en l'Associació La Casa Gran d'autoconeixement en el qual els assistents van descobrir les seues competències, tant fortaleses com febleses.
Destacant allò que poden aportar a l'empresa i en el treball. I sent conscients de les febleses per a convertir-les en fortaleses i noves oportunitats que podem aprofitar. Continuem millorant!!
FUNDACIÓ PROJECTE VIURE - MARCA PERSONAL
El mateix dia realitzem també un taller en la Fundació Projecte Viure exposant l'important que és conéixer les nostres competències personals i professionals, per a saber expressar-les en una entrevista de treball i donar a conéixer en ella la nostra Marca Personal.
Tallers tutories grupals dins del projecte itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o en risc d'exclusió social 2021
Finançat per FondoSocialEuropeo 🇪🇺 a través de la Generalitat Valenciana
X CONGRESO DE INNOVACIÓN EDUCACIONAL - 22 OCTUBRE de 2021
ESPACIOS Y TIEMPOS ... CON OTRA MIRADA
El pasado 22 y 23 de octubre asistimos en Madrid al X Congreso de Innovación Educativa 2021.
ENAP es un encuentro para crecer todos juntos, con las ideas y las experiencias más inspiradoras que afectan al sector educativo y una ocasión para conocer a otras personas que también buscan claves para enseñar a aprender, intercambiar proyectos y contactos, participar en el debate sobre aspectos fundamentales del sector e identificar oportunidades de colaboración. En este congreso se reúnen los tres pilares fundamentales de la comunidad educativa: familias, docentes y alumnado, para aprender a hablar un lenguaje común.
Como novedad en la organización de esta nueva edición de ENAP se unen tres instituciones educativas, afines, amigas y que comparten visión, la Fundación ESTUDIO, Fundación SAN PATRICIO, la Fundación Escuela IDEO.
ESPAIS I TEMPS ... AMB UNA ALTRA MIRADA
El passat 22 i 23 d'octubre assistim a Madrid al X Congrés d'Innovació Educativa 2021.
ENAP és una trobada per a créixer tots junts, amb les idees i les experiències més inspiradores que afecten el sector educatiu i una ocasió per a conéixer a altres persones que també busquen claus per a ensenyar a aprendre, intercanviar projectes i contactes, participar en el debat sobre aspectes fonamentals del sector i identificar oportunitats de col·laboració. En aquest congrés es reuneixen els tres pilars fonamentals de la comunitat educativa: famílies, docents i alumnat, per a aprendre a parlar un llenguatge comú.
Com a novetat en l'organització d'aquesta nova edició de *ENAP s'uneixen tres institucions educatives, afins, amigues i que comparteixen visió, la Fundació ESTUDI, Fundació SANT PATRICIO, la Fundació Escola IDEE.

FUNDACIÓN PROYECTO VIVIR - 20 OCTUBRE de 2021
CÓMO COMUNICARNOS EN UNA ENTREVISTA DE TRABAJO
Hemos realizado un taller en Proyecto Vivir donde trabajamos la expresión, el vocabulario y el lenguaje que podemos utilizar en las entrevistas de trabajo. El expresarnos correctamente y transmitir todo aquello que queremos aportar es fundamental. Es necesario expresar las propias competencias personales y profesionales que se poseen.
COM COMUNICAR-NOS EN UNA ENTREVISTA DE TREBALL
Hem realitzat un taller en Projecte Viure on treballem l'expressió, el vocabulari i el llenguatge que podem utilitzar en les entrevistes de treball. L'expressar-nos correctament i transmetre tot allò que volem aportar és fonamental. És necessari expressar les pròpies competències personals i professionals que es posseeixen.

FUNDACIÓN PROYECTO VIVIR - 13 OCTUBRE de 2021
FORTALEZAS
En el Taller de ayer en la Fundación Proyecto Vivir estuvimos descubriendo y trabajando nuestras fortalezas personales y profesionales, para mejorarlas y mantenerlas. Es necesario conocernos y saber qué podemos aportar, siempre desde nuestras competencias más destacadas.
FORTALESES
En el Taller d'ahir en la Fundació Projecte Viure vam estar descobrint i treballant les nostres fortaleses personals i professionals, per a millorar-les i mantindre-les. És necessari conéixer-nos i saber què podem aportar, sempre des de les nostres competències més destacades.

PROYECTO VIVIR - 29 SEPTIEMBRE de 2021
TALLER DE ORIENTACIÓN LABORAL Y MARCA PERSONAL
Hoy hemos trabajado el autoconocimiento personal de las participantes, descubriendo cuáles son sus fortalezas y competencias personales y profesionales.
TALLER D'ORIENTACIÓ LABORAL I MARCA PERSONAL
"Hui hem treballat l'autoconeixement personal de les participants, descobrint quines són les seues fortaleses i competències personals i professionals."

LA CASA GRANDE - 29 SEPTIEMBRE de 2021
BUSCAR LO QUE FALLA, ENCONTRAR LO QUE SIRVE
No aceptamos lo de "es que no hay trabajo", o al menos, sabemos que afirmar eso no ayuda. Y si estamos aquí es para ayudarte a encontrar ese hueco en un mercado laboral que reconocemos que no es fácil de hallar.
Hemos organizado esta sesión como un diálogo sobre lo que es tu búsqueda de empleo, qué herramientas estás utilizando o que objetivos te has propuesto.
Autoconocimiento para descubrir aquello en lo que somos mejores.
Definir nuestro perfil laboral o reconstruirlo sabiendo lo que tenemos que enriquecer, añadir o descartar.
Y un repaso sobre como estamos realizando nuestra búsqueda de empleo, si nos hemos estancado en formatos antiguos o si estamos aprovechando todos los recursos que nos aporta la tecnología.
Taller tutoría grupal dentro del proyecto itinerarios integrados para la inserción sociolaboral de personas en situación o en riesgo de exclusión social 2021
Financiado por FondoSocialEuropeo 🇪🇺 a través de la Generalitat Valenciana
"BUSCAR EL QUE FALLA, TROBAR EL QUE SERVIX
No acceptem això d'és que "no hi ha treball", o almenys, sabem que afirmar això no ajuda. I si estem ací és per a ajudar-te a trobar eixe buit en un mercat laboral que reconeixem que no és fàcil de trobar. Hem organitzat esta sessió com un diàleg sobre el que és la teua busca d'ocupació, quines ferramentes estàs utilitzant o que objectius t'has proposat. Autoconeixement per a descobrir allò en el que som millors. Definir el nostre perfil laboral o reconstruir-ho sabent el que hem d'enriquir, afegir o descartar. I un repàs sobre com estem realitzant la nostra busca d'ocupació, si ens hem estancat en formats antics o si estem aprofitant tots els recursos que ens aporta la tecnologia."
Tallers tutories grupals dins del projecte itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o en risc d'exclusió social 2021
Finançat per FondoSocialEuropeo 🇪🇺 a través de la Generalitat Valenciana
LA CASA GRANDE - 21 OCTUBRE de 2020
La mayoría de las personas buscamos el éxito. No tanto un «éxito» como ganar Operación Triunfo, ser el más rico de nuestro pueblo o alcanzar la presidencia de nuestra comunidad. Buscamos el éxito de aquellas cosas que emprendemos, de alcanzar nuestros objetivos o de mejorar nuestra situación.
Si tu búsqueda laboral no está teniendo el éxito que esperabas, quizás habrá que cambiar algo. «Qué cambiar» y «cómo cambiarlo» han sido las respuestas que IMECO ha buscado encontrar con usuari@s de la asociación LA CASA GRANDE este miércoles 21 de octubre. Esta charla ha tenido como principal fin, que l@s asistentes busquen dar en el blanco, encontrar la llave que les abra el mercado laboral que hasta ahora han encontrado cerrado o con difícil acceso.
La majoria de les persones busquem l'èxit. No tant un «èxit» com guanyar Operació Triomf, ser el més ric del nostre poble o aconseguir la presidència de la nostra comunitat. Busquem l'èxit d'aquelles coses que emprenem, d'aconseguir els nostres objectius o de millorar la nostra situació.
Si la teua cerca laboral no està tenint l'èxit que esperaves, potser caldrà canviar alguna cosa. «Què canviar» i «com canviar-ho» han sigut les respostes que *IMECO ha buscat trobar amb usuari@s de l'associació LA CASA GRAN aquest dimecres 21 d'octubre. Aquesta xarrada ha tingut com a principal fi, que l@s assistents busquen donar en el blanc, trobar la clau que els òbriga el mercat laboral que fins ara han trobat tancat o amb difícil accés.
LA CASA GRANDE 30 SEPTIEMBRE de 2020
« ¡Atrévete a saber! » es lo que significa ese latinísmo tan antiguo. La sesión de hoy, 30 de Septiembre, impartida en la asociación LA CASA GRANDE se centra esencialmente en atreverse a saber de uno mismo, a conocerse lo necesario para emprender nuevos caminos. En este proceso de autoconocimiento, en plantearnos nuestros puntos débiles y fuertes, podremos encontrar aquellas salidas a dificultades con las que nos encontramos una y otra vez.
Agradecemos a LA CASA GRANDE su colaboración al abrirnos sus puertas y darnos la oportunidad de trasladar conocimiento a nuevos usuarios sobre la incorporación al mercado laboral en la mejor de las condiciones posibles.
« Atreveix-te a saber! » és el que significa aqueix *latinísmo tan antic. La sessió de hui, 30 de Setembre, impartida en l'associació LA CASA GRAN se centra essencialment a atrevir-se a saber d'un mateix, a conéixer-se el necessari per a emprendre nous camins. En aquest procés d'autoconeixement, a plantejar-nos els nostres punts febles i forts, podrem trobar aquelles eixides a dificultats amb les quals ens trobem una vegada i una altra.
Agraïm a la CASA GRAN la seua col·laboració en obrir-nos les seues portes i donar-nos l'oportunitat de traslladar coneixement a nous usuaris sobre la incorporació al mercat laboral en la millor de les condicions possibles.
LA CASA GRANDE RENOVACIÓN COMPROMISO 10 SEPTIEMBRE DE 2020
Hoy día de 10 de Septiembre, desde IMECO compartimos que, como cada año, la asociación LA CASA GRANDE, ha sido de las primeras entidades en renovar ese compromiso de años, del que se benefician las personas usuarias de nuestra entidad.
Entidad especializada en primera acogida, familia e infancia, formación básica y complementaria, inserción sociolaboral, sensibilización y reciclaje de ropa usada.
Hui dia de 10 de Setembre, des de *IMECO compartim que, com cada any, l'associació LA CASA GRAN, ha sigut de les primeres entitats a renovar aqueix compromís d'anys, del qual es beneficien les persones usuàries de la nostra entitat.
Entitat especialitzada en primer acolliment, família i infància, formació bàsica i complementària, inserció sociolaboral, sensibilització i reciclatge de roba usada.
BONAGENT 9 MARZO DE 2020
Este pasado 9 de marzo, IMECO ha tenido la oportunidad de colaborar con la asociación BONA GENT, una entidad insertada por personas con discapacidad intelectual que busca la mejora de la calidad de vida de las personas con diversidad funcional intelectual y la de sus familias.
La sesión de hoy, ha sido impartida por nuestro voluntario Sergio, de origen Mexicano, también voluntario en BONA GENT. L@s asistentes han tenido la oportunidad de dar un paso más hacia la integración e inserción laboral, a través del auto-conocimiento de sus competencias perso-profesionales y el trabajo del DAFO de manera conjunta y participativa.
Aquest passat 9 de març, *IMECO ha tingut l'oportunitat de col·laborar amb l'associació BONA *GENT, una entitat inserida per persones amb discapacitat intel·lectual que busca la millora de la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional intel·lectual i la de les seues famílies.
La sessió de hui, ha sigut impartida pel nostre voluntari Sergio, d'origen Mexicà, també voluntari a BONA *GENT. L@s assistents han tingut l'oportunitat de fer un pas més cap a la integració i inserció laboral, a través de l'acte-coneixement de les seues competències *perso-professionals i el treball del *DAFO de manera conjunta i participativa.
LA CASA GRANDE 27 FEBRERO DE 2020
Despedimos el mes de febrero con una sesión de Orientación Laboral como cada mes, impartida en la asociación LA CASA GRANDE. Esta sesión ha sido muy participativa ya que ha contribuido a enriquecer los puntos de vista de l@s usuari@s y la manera de posicionar los pasos a dar a la hora de realizar una búsqueda de empleo óptima, a partir del autoconocimiento y redescubriendo de las competencias y habilidades personales.
Acomiadem el mes de febrer amb una sessió d'Orientació Laboral com cada mes, impartida en l'associació LA CASA GRAN. Aquesta sessió ha sigut molt participativa ja que ha contribuït a enriquir els punts de vista de l@s usuari@s i la manera de posicionar els passos a donar a l'hora de realitzar una cerca d'ocupació òptima, a partir de l'autoconeixement i redescobrint de les competències i habilitats personals.
LA CASA GRANDE 30 ENERO DE 2020
¿Qué es un perfil profesional? ¿Cómo se crea una marca personal? ¿Qué está buscando el mercado laboral?
Son algunas de las preguntas a las que l@s usuari@s han intentado buscar una respuesta en la sesión que hemos desarrollado hoy, 30 de Enero en la asociación LA CASA GRANDE, sobre orientación laboral.
Hemos tenido la oportunidad de trabajar con personas de diferentes nacionalidades, enriqueciendo esto los diferentes puntos de vista de cada usuari@ y permitiendo compartir la situación laboral de cada asistente, lo cual nos ha trasladado a poner en práctica los conocimientos teóricos planteados en la sesión acerca del auto-conocimiento, currículum vitae, carta de presentación e importancia del portfolio.
Què és un perfil professional? Com es crea una marca personal? Què està buscant el mercat laboral?
Són algunes de les preguntes a les quals l@s usuari@s han intentat buscar una resposta en la sessió que hem desenvolupat hui, 30 de Gener en l'associació LA CASA GRAN, sobre orientació laboral.
Hem tingut l'oportunitat de treballar amb persones de diferents nacionalitats, enriquint això els diferents punts de vista de cada *usuari@ i permetent compartir la situació laboral de cada assistent, la qual cosa ens ha traslladat a posar en pràctica els coneixements teòrics plantejats en la sessió sobre l'acte-coneixement, curriculum vitae, carta de presentació i importància del *portfolio.
IES CONSELLERÍA 2020:
29 ENERO DE 2020
16 ENERO DE 2020
17 ENERO DE 2020
13 Y 14 ENERO 2020
Durante el mes de Enero, IMECO ha asistido al I.E.S Consellería, centro educativo en el que hemos tenido la oportunidad de realizar varias charlas sobre orientación laboral dirigidas a alumnos de FP de diferentes cursos.
Estas charlas están insertadas por dos partes fundamentales, una más teórica, en la que trabajamos con los alumnos ciertos conceptos específicos del mundo laboral y conocimiento de salidas profesionales, y otra parte más práctica en la que profundizamos en el DAFO, una herramienta esencial en el proceso de auto-conocimiento y determinación de objetivos y metas perso-profesionales.
Durant el mes de Gener, *IMECO ha assistit a l'I.E.S Conselleria, centre educatiu en el qual hem tingut l'oportunitat de realitzar diverses xarrades sobre orientació laboral dirigides a alumnes d'FP de diferents cursos.
Aquestes xarrades estan inserides per dues parts fonamentals, una més teòrica, en la qual treballem amb els alumnes certs conceptes específics del món laboral i coneixement d'eixides professionals, i una altra part més pràctica en la qual aprofundim en el *DAFO, una eina essencial en el procés d'acte-coneixement i determinació d'objectius i metes *perso-professionals.